Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Mehmet HACIİSMAİLOĞLU

KAZANAN ÜLKEMİZ OLSUN

KAZANAN ÜLKEMİZ OLSUN

Seçimlere çok az kaldı. 31 Mart yerel seçimleri için birbiriyle yarışacak aday sayısı oldukça fazla, ancak içlerinden sadece bir tanesi aday olunan yerde göreve malik olacak.

Bazı yerlerde yeni adaylar, bazı yerlerde ise bir önceki aday yeniden belediye başkanlığına aday. O pati, şu parti, bu parti demeden adayların kim olduğuna bakıyoruzdur mutlaka. Her ne kadar vatandaş gönül verdiği parti üzerinden değerlendirse de, adaya şahsi kişiliği üzerinden bakan insanların sayısı az değil.

Görevimiz icabı Türkiye de birçok belediye başkanını tanıma, o belediye başkanı hakkında bölge halkının nabzını tutma fırsatımız oluyor. Bu kısmı isim vermeden aktarayım, bazı belediye başkanları nezaketten kilometrelerce uzakta, kibir ve oldum havasındalar. Oysa başkan oldukları yerin ismini bile Türkiye de duyan az. Parti arkasına sığınmış, ya da bölgede edindiği gücün zırhı ile koltukta oturuyor.

Haberler de, programlarda genelde, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden haber geçilir ve o şehirlerin analizleri yapılır, yani halkın karşısında pek olmaz bu küçük yerde ki belediye başkanları, ona rağmen sanki milyonluk bir yerin belediye başkanıymış gibi davranmaya çalışırlar.

Belediye başkanı olmak, halk olmaktır, belediye başkanı olmak bedensel engelli vatandaş olmaktır, hamile kadın, kimsesiz insan, gelen misafir, işçi olmaktır. Belediye başkanı olmak alçak gönüllü olmaktır.

Ülkemizin ne de çok ihtiyacı var değil mi, liyakat sahibi ferasetli yöneticilere? 16 Martta Çorum’daydım, gurur duydum, şehrin temizliğinden tutun da, şehrin göbeğine yapılan ferah parklara kadar, caddelerinde ki uyum, sokak-sokak aynı resim vardı Çorum’un vitrininde.

Çorumlu değilim, hiçbir bağımda yok, ben ülkemin nabzını tutan bir yazar olarak gördüklerimi yazıyorum. Hep eksik hep yanlış, hep bir olumsuzluğu yazacağız diye bir kural yok. Güzellikleri de yazmalıyız, doğruları da yazmalıyız ki örnek alınsın.

Bazı belediyeler de sahne alan sanatçılarla muhatap bile olmayan belediye başkanları varken, Çorum’un belediye başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın sahneye çıkıp, seçim zamanı olduğu halde kendi çıkarına bir kelime konuşmadan, sanatçıların isimlerini tek tek söyleyerek, onlar hakkında hoş edebi cümleler kurarak sadece şehir de değil, sahnede de Çorum’un vitrinini göstermiş oldu.

2023 yılında 1 milyar 302 milyon 750 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinin 2’nci cildinin 407’nci sayfasında, bölgenin havasının astım hastalarına iyi geldiğinden söz edilen Çorum’a mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. 

Türkiye’nin her şehir de, her ilçe de her belde de, böyle insanlara ihtiyacı var. 31 Mart seçimleri ulus için çok önemli. “ne olur belediye başkanının patisine bakarak değil, ülkeye, halka, Hakk’a hizmet edecek olanları tercih edin. 

Kazanan Ülkemiz olsun, kazanan milletimiz olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ