Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Nuran KIRLAK

23 Nisan Neşe doluyor insan ve insanlar!

23 Nisan, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür. Çünkü ilk “Büyük Millet Meclisi”, 1920 yılında, bugün açıldı. Günün çok anlamlı, başka bir özelliği daha vardır: Ulusal egemenlik bayramı olarak kutlanan bugün, dünyada ilk kez çocuklara ve çocuk haklarına verilen değerin simgesi olarak dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Ülkemiz, çocukların ve çocuk haklarının korunması adına uluslararası sözleşmelere taraf olmuş ve çocuk haklarının etkin korunması ve temini noktasında ulusal düzeyde çok sayıda yasal düzenleme gerçekleştirmiştir.
Çocuk, insanın yarına uzantısıdır. Dolayısı ile alınacak güvence önlemleri çocuk ile ilgilidir. Çocuk, hızla gelişen uygarlık ile değişen yaşam koşullarına uyum sağlayacak niteliklere sahip olacak şekilde yetiştirilmelidir.
Sağlıklı çocuk, gizli gücü sonsuz denecek kadar engin, ama bunun şekillenip belirlenmesi, içinde bulunduğu koşullar ve elinde büyüdüğü insanlar tarafından hamur gibi yoğrulmasına bağlıdır. Demek ki, her çocuk içinde bulunduğu ortamın sağladığı olanaklar ve elinde büyüdüğü insanlardan gördüğü ilgi ölçüsünde serpilip büyüyecek ve şekil alıp ergin olacaktır. Şu halde, yarınlarda var olma savaşımını başarı ile vermenin yolu, çocuk kaynağına yatırım yapmaktır; çağdaş bilimin elverdiği ölçüde çocuğun içinde bulunduğu ortamı iyileştirmek, elinde büyüdüğü kimseleri seçkinleştirmektir.
Yarınlara ulaşmak isteyen toplumlar için çocuk kendi halinde büyümeye bırakılabilecek bir nesne olmaktan çıkmıştır: Artık özenle yetiştirilmesi, üzerine titrenmesi gereken bir değer, ve çok kıymetli bir kutsal emanettir.

Geleceğimizin teminatı olan çocukları, kendine güvenli, do­nanımlı, milli manevi değer­lerine bağlı birer vatandaş ve ekonomik gelişime katkıda bu­lunacak donanıma sahip bir gi­rişimci olarak yetişmelerini sağlamanın ortak sorumlulu­ğumuz. Milletimizin geçmiş­ten gelen birikimi ile birlik ve beraberlik içinde çok çalışarak ülkemizi daha gelişmiş hale ge­tirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, hepimizin en büyük hedefi. Bu duygu ve düşüncelerle, Cum­huriyetimizin ve Türkiye Bü­yük Millet Meclisimizin Kuru­cusu Gazi Mustafa Kemal Ata­türk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Bugünü an­lamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan, yaşamlarımıza anlam katan bütün çocukla­rımızın ‘23 Nisan Ulusal Ege­menlik ve Çocuk Bayramlarını’ kutluyor, bayramın tüm dünya çocuklarına barış ve huzur ge­tirmesini diliyorum.

Saygı ve hürmetle

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ