Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Musa KARADEMİR

KKTC’NİN 40. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İSTANBUL’DA KUTLANDI.

BDU Heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. Yılı münasebetiyle, İstanbul’da verilen resepsiyona katıldı.

Ev sahipliğini KKTC’nin İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel’in yaptığı resepsiyona, Kıbrıs Gazileri, İstanbul Valisi Davut Gül, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Üçüncü Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdin Yetkin, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç gibi isimlerle, belediye başkanları, kaymakamlar, rektörler, akademisyenler, Kıbrıslı Türkler olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

BDU Diplomatlar Birliği de resmi davetliler arasındaydı. Davete BDU adına; Başkan Musa Karademir, Başkan Yardımcıları Nalan Özkan ve Güney Ferhat Batı ile Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nuri Kaynar katıldı.

BDU Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir, BDU Heyetini kapıda karşılayan, Başkonsolos Fatma Demir Hanımefendi ve Eşi ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray Hanımefendiye davetleri için ayrı ayrı teşekkür etti. Karademir ayrıca, “BDU Diplomatlar Birliği her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanındadır. Ticari ve sivil diplomasi yoluyla KKTC’nin tanınmasına destek olmaktadır ve KKTC’nin bağımsız ve müstakil bir devlet olduğunu dünya er ya da geç tanıyacaktır.” Dedi.  

Resepsiyona katılanlar, KKTC’nin zengin tarihini, kültürünü, müziğini yakından tanıma fırsatı da buldular.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ