Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Adem ÇEVİK

Kamalizm Dini Tek Adam Kanunu 5816Kaldırılmalı!

Akletmeyi Yasaklayan Putperestliği teşvikeden Kamalizm Dini Tek Adam Kanunu 5816Kaldırılmalı!

14 asır önce yazılan “hayvanın pislediği putlar yol gösterici mi olurmuş!” Şiirini paylaşan KuranNesli Başkanı Şükrü Hüseyinoglu TEKadam koruma kanunu 5816’dan yargılanıyor!

KuranNesli ilim merkezi Cemiyeti Başkanı KurannesljTv genel yayın yönetmeni yazar Şükrü Hüseyinoğlu Ezanı yasaklayan CHP’nin ilk genel başkanı Mustafa Kamal’a hakaret davası dün başladı. Davaya yazarın avukatları Ebubekir Baş, Ömer Yüzgül ve ÖmerFaruk Özcan’ın yanısıra cemiyetler ve aktivistler katıldı.

Bakırköy 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesi dün Savcılığın “gerekçesiz” bir şekilde Mütalaasını vermesi üzerine süre talebiyle 4 Haziran’a tehir edilmiştir. 

5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan “Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaret” suçundan dolayı yargılanan KuranNesli Cemiyeti Başkanı Yazar Şükrü Hüseyinoğlu savunmasında; 

İnsanların dünya ve ahiretleri için onları uyardığını, Allah’ın kendisinden başkasına karşı tapınılmasını, tazim ve takdis edilmesini resullere nebilere bile yasakladığını, kişilerin putlaştırılmasının yanlış olduğunu, İddianamede geçen “Cahiliye döneminde yaşamış Endülüs kurtubalı Gâvi şairlerden Raşid Abdürabbih’in şu mısrası, kadim ve güncel cahiliyenin benzerliği açısından ne kadar güncel. “Kafasına tilkinin/güvercinin pislediği put, rab (yol gösterici) mi olurmuş?..” şeklindeki paylaşımında hakaret kastının olmadığını Hayat kitabı Kurân “da Rabbimizin putlara hakareti yasakladığını fade etmiştir. 

Müdafii Av.Ebubekir Esad Baş ise;

Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasının hukuken siyasal bir nitelik taşıdığını, Hatıraya hakareti içeren bu kanunun Menderes hükumeti döneminde siyasi atmosferin sebep olarak gösterilmesi sonucu kabul edildiğini, uzun yıllar fiilen uygulama alanı bulamadığını, daha sonraları siyasi ve ideolojik baskı haline getirildiğini, Tarafsızlık ilkesi dahil Anayasanın 9, 25 ve 26. maddelerine aykırılıktan dolayı yargılamaya ara verilerek derhal Anayasaya aykırılık iddiasının çözümü için dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesi gerektiğini, bir kimseye İnsan üstü vasıflar yüklenmesinin ideolojik ayrıştırma ve baskı unsuru haline getirilmesinin toplumsal barışı ve adalet duygusunu zedelediğini, Siyasal kimliği olan herkesin eleştirilebileceğini, hakaret içermeyen ifade biçimleri ile değerlendirilebileceğini, yazar Şükrü Hüseyinoğlu’nun İlahlık vasfının/yetkisinin herhangi bir cisme heykele yada yaratılmış bir kişiye indirgenemeyeceğini anlatmaya çalıştığını ifade etmiştir.

Dosyaya destek veren Av.Ömer Yüzgül ve Av.Ömer Faruk Özcan ise;

Bir kişi için kanun çıkarılamayacağını, bu durumun hukuk ilkeleri ile açıklanamayacağını, suçun kast sair maddi/manevi unsurlarının oluşmadığını, yüksek yargı kriterlerine göre hakaret unsurlarının olmadığını ifade etmişlerdir. Duruşma 4 Haziran tarihine ertelendi.

Duruşmaya kul hakları, insan hakları adalet dernekleri ve aktivistleri tarafından dikkatle takip edilmiştir. 

Bakırköy Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında; Kamuoyunu; hukuki geçerliliği olmayan Siyonizm Sabataizm masonların dayattığı  siyasal/ideolojik baskı haline getirilmiş 5816 Sayılı Kanun sebebiyle mağdur olan insanların dosyalarını takip etmeye davet eden Adalet platformu hakbirr başkanı Adem Çevik: 1445 sene evvel yazılmış Putperestliği eleştiren bir şiirin birr şairin yargılanması davası bir akıl vicdan tutulmasidir. AKLETMEYİ Yasaklayan Putperestliği monarkı teşvik eden 5816 TEKadam Kemalizmdini kanunu Kaldırılmalı! 1921 anayasasında ki gibi devletin dini yeniden İslam olmalı. Dedi

Https://basinaciklamasi.t.me hakbirr.t.me milliirade t.me @ADALETplatformu 02124612267

Mustafa Kemal’in Güvercin’i Arif Hikmet PAR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ