Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Adem ÇEVİK

Abdulgafur Eshınıyozov işkenceci Özbekistan’a mı teslim edilecek?

Özbek Aktivist Abdulgafur Eshınıyozov da işkenceci Özbekistan’a mı teslim edilecek?
Özbek müslümanların problemleriyle yakından ilgilenen aktivist Abdulgafur Eshınıyozov bugün akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından namaz kıldığı mescitten gözaltına alındı.
Son dönemde, özellikle seçim atmosferine girilmesiyle birlikte muhacirlere dönük baskılar giderek artıyor. Emniyet tarafından alınıp Göç İdaresine teslim edilen mültecilerden haber dahi almak imkansızlaşıyor. Bu durum geride kalan yakınlarını ve çocuklarını daha da endişenlendiriyor.Bu zulmün son örneği bugün Pendik’te yaşandı.
Özellikle Özbek müslümanların problemleriyle yakından ilgilenen aktivist Abdulgafur Eshınıyozov namaz kıldığı mescitten polis ekipleri tarafından Abdullah Abdulhamit isimli müslümanla birlikte alındı.İslami yaşantısı ve hassasiyetleri nedeniyle Özbekistan’dan göç eden Abdulgafur Eshınıyozov’un işkenceci Özbekistan  hükümetine teslim edilmesi durumunda kendisine hayat hakkı dahi tanınmayacağı çok açık.Emniyet tarafından alınan ve geri gönderme merkezine götürüldüğü ifade edilen aktivist Abdulgafur’un ve beraberindeki Abdullah Abdulhamit’in akıbeti ne olacak?
 Son dönemde yaşanan kayıp ettirme hukuksuzluğunun son halkası mı olacak?Emniyet yetkililerine ve göç idaresi yönetimine soruyoruz;
Özbekistan’ın vatandaşlarına uyguladığı zulümleri ve hak ihlallerini eleştiren ve giderilmesi için mücadele eden Abdulgafur Eshınıyozov işkencecilere teslim mi edilecek?
Muhacir kardeşlerimizi Türkistanlı aktivistleri işkencecilere teslim etmek insanlık suçudur ve suç ortaklığıdır. İnsanlık suçuna ortak olmamak için tüm etkilileri ve yetkilileri inisiyatife vazifeye davet ediyoruz.

13 Şubat 2024

Adem Çevik Özbekler Birliği Türkistan Birliği HAKBİRR Başkanı

Https://basinaciklamasi.t.me
ozbeklerbirligi.t.me multecihaklari.t.me bu KULhaklari.t.me hakbirr.t.me

@ADALETplatformu
02124612267 wa.me/905322033274

Fotolar için link
Basinaciklamasi.t.me

Özbek Aktivist Abdulgafur Eshınıyozov da işkenceci Özbekistan’a mı teslim edilecek? ! https://www.haksozhaber.net/ozbek-aktivist-abdulgafur-eshiniyozov-da-iskenceci-ozbekistana-mi-teslim-edilecek-172724h.htm

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ