Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Nilüfer Akıngül

Günümüz insanlarının psikolojik anlamda yıpranmış olmasının en önemli nedeni manen eksikliğidir!

Geçmişten gelece her zaman din, insanın sığındığı, inandığı, güvendiği bir çatı olmuştur. İç huzurun tezahürü, dinin insan üzerindeki tekamülüyle devamlı kuvvet kazanmış ve hem yaşamın, hem ölümün psikolojik olarak düğümlenen sorunlarına çözüm sunmuştur.

Erdem, ahlak, hikmet gibi filozofların cevaplarını aradığı kelimelerin bütüncül yapısı, yine dinler ile göz önüne serilmiş, hayatın anlamını keşfe dair en kuvvetli çabalara da dinlerde şahit olunmuştur. Günümüz insanlarının psikolojik anlamda yıpranmış olmalarının en büyük sebebi maddenin etkisinden çıkamayıp manadaki yaşadıkları eksikliklerdir.

İnsanın Yaradanı ile bağlantısını hem sosyolojik, hem fizyolojik anlamda bozmaya çalışan şeytani yapılar, insanlığı her anlamda ümitsizliğe itmiştir. Bu da haliyle insanları bireysel ve toplumsal anlamda travmalara sebebiyet vermiş ve dönüşü olan ya da olmayan yanlışlara sevketmiştir.

İnsanın iç dünyasında her din için geçerli bir öz cevher bulunmaktadır. Hayatın her alanında o gücü hissettiği taktirde insan, haliyle psikolojik olarak da kendini güçlü hissedecektir. Zira fiziksel bir sıkıntı yok ise ruhlar, her zaman inanarak iyileşir…

Nilüfer Akıngül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ