Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Fiyat dalgalanmaları için harekete geçtik

Tarım Bakanlığı fiyat dalgalanmaları

Tarım Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için düğmeye bastı. Tarımsal ürünlerin raflardaki fiyat dalgalanmaları 4 stratejiyle kontrol altına alınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı 2024-2028 Stratejik Planı’nda “tarımda ürün arz güvenliğinin sağlanması” temel hedefler arasında yer aldı. Yapay zeka ve uydu görüntüleme sistemi üzerinden kontrolleri yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 1

Tarımsal ürünlerin raflardaki fiyat artışının önüne geçecek stratejilerle fiyat dalgalanmaları denetim altına alınacak. Stratejik plana göre sözleşmeli üretimin denetimi ve planlanması yapay zeka ve uydu görüntüleme sistemleri tarafından sağlanacak.

112

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 2

İklim değişikliği karşısında dayanıklı bitki ve hayvan türleri yetiştirilecek.

212

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 3

7 AMAÇ, 32 HEDEF, 153 PERFORMANS

“Tarım ve Orman Bakanlığı 2024-2028 Stratejik Plan” da 7 amaç, 32 hedef ve 153 performans göstergesi belirledi. Tarımsal üretimde arz güvenliğinin sağlanması da temel hedefler arasına alındı.

312

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 4

Planda, sürdürülebilir üretimle ürün fiyatlarındaki değişimlerin kontrol altına alınması amaçlanıyor. Bitkisel üretimden hayvansal ürünlere, tarım teknolojilerinden AR-GE’ye kadar arz güvenliği stratejileri ise şöyle:

412

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 5

DAYANIKLI BİTKİlerle ARZ GÜVENLİĞİ

Bitkisel ürünlerde arz güvenliği, kuraklık ve aşırı stres koşullarına dayanıklı çeşitlerin geliştirilerek üretilmesiyle sağlanacak. Olumsuz iklim koşullarında dahi sürdürülebilir bitkisel üretimin sağlanması dayanıklı bitkilerle sağlanacak.

512

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 6

Stratejik ürünlerin üretimine yönelik planlama ve sözleşmeli tarım uygulamaları yaygınlaştırılacak. Kaba yem açığının karşılanabilmesi için mera ıslah ve amenajman çalışmaları ile kaba yem üretimine verilen destekler sürdürülecek.

612

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 7

Toprak ve su kaynaklarında sürdürülebilirliği sağlamak, insan ve hayvan sağlığını koruyabilmek için ise organik ve iyi tarım uygulamaları desteklenecek.

712

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 8

HAYVANCILIK İŞLETMELERİNE ‘MODERNLEŞME’ DESTEĞİ

Hayvansal üretimde iklim ve çevre şartlarına adapte, yüksek verimli hayvanların ıslahına yönelik projeler geliştirilecek. Et ve süt üretiminin artırılmasına yönelik ıslah çalışmalarına hız verilecek ve üreticiler için damızlık hayvan temini sağlanacak.

812

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 9

Sürdürülebilir üretimi sağlamak için hayvancılık işletmelerinin yeter büyüklüğe ulaşmaları sağlanacak ve modernleştirilmesine yönelik destekler sürdürülecek.

912

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 10

TARIMDA YAPAY ZEKA VE UYDU İZLEME

Stratejik ürünlerde arz açığını kapatmaya yönelik sözleşmeli üretim gibi modellerde planlama ve kontrol faaliyetlerinde yapay zeka ve uydu görüntüleme sistemlerinin kullanımı yaygınlaştırılacak.

1012

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 11

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan makine ekipmanın yenilenmesi ve bunlardan maksimum faydanın sağlanabilmesi için destek, teşvik ve uygulamalar yürütülecek.

1112

Tarım ve Orman Bakanlığı fiyat dalgalanmaları için harekete geçti! - Resim: 12

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI AR-GE ÇALIŞMALARI

Bitkisel ve hayvansal üretimde verim ve kaliteyi artıracak Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına verilen destekler sürdürülerek, yeni bitki çeşitleri ve hayvan ırkları ıslah edilecek. Aşırı iklim olayları, kuraklık gibi şartlara dayanıklı tür ve çeşitler geliştirilecek. Tarımsal üretimin karbon salınımı, nitrat kirliliği gibi etkilerini azaltacak bitki-hayvan sağlığı, bitki besleme, hayvan besleme uygulamaları hayata geçirilecek.