Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görüntü ve tadıyla tek lokmada yenecek kurabiye! 3 su bardağı unla 80 tane çıkıyor: Herkese yetecek, yiyen tarif isteyecek

Görenler tek lokmada bitirecek!

Görenler tek lokmada bitirecek! Sadece 3 su bardağı unla 80 tane kurabiye çıkıyor! Yapımı basit lezzetiyle büyüleyen bir atıştırmalık istiyorsanız hemen deneyin! Herkese yetecek, yiyen hemen tarif isteyecek…

Görüntüsüyle tadıyla tek lokmada yenecek kurabiye! 3 su bardağı unla 80 tane çıkıyor: Herkese yetecek, yiyen tarif isteyecek

Geleneksel kurabiye tariflerinden sıkılanlar için yeni bir lezzet trendi başlıyor, dereotlu lokmalık tuzlu kurabiye! Bu tarif, tereyağı, yumurta sarısı, dereotu ve baharatlarla zenginleştirilmiş, nefis bir atıştırmalık sunuyor. İşte dereotlu lokmalık kurabiye yapımı:

MALZEMELER

250 gr tereyağı

2 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sirke

1 demet dereotu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN

2 adet yumurta akı

Kavrulmuş susam

DEREOTLU LOKMALIK KURABİYE NASIL YAPILIR?

dere-otlu-lokmalik-kurabiye-tarifi1.jpg
  • İlk adımda, yoğurma kabına tereyağı, yumurta sarısı, toz şeker, tuz, sirke, kabartma tozu, un ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Ardından hazırladığımız hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayarak şekil veriyoruz.
  • Yumurta akına batırıp ardından kavrulmuş susama bulayarak fırın tepsisine diziyoruz. Bu adımlarla, dereotlu kurabiyelerinizi özel bir lezzet dokunuşuyla taçlandırıyoruz.
  • Fırına verdikten sonra, 175 °C’de önceden ısıtılmış fırında, alt-üst fansız ayarda yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkması için biraz beklettikten sonra servise hazır hale getiriyoruz.
  • Bu tarifle, yaklaşık 80 adet nefis dereotlu lokmalık tuzlu kurabiye elde edebilirsiniz. Lezzetiyle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi büyüleyecek bu tarif, atıştırmalık arayanların favorisi olmaya aday!