Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eyüpsultan İngiltere’den daha pahalı! Türkiye’nin en pahalı mahalleleri dudak uçuklattı

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye’deki konut fiyatlarının hızla yükselmesi, Avrupa’da gayrimenkul alımını daha çekici hale getirdi. İngiltere’deki bir evin fiyatı, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki bir konutun fiyatından daha düşük seviyede seyrediyor. Türkiye’nin en pahalı mahalleleri de belli oldu. Açıklanan listeye göre; sıralamada zirveye Sarıyer’de bulunan Baltalimanı Mahallesi oturdu.

İngiltere Eyüpsultan'dan daha ucuz! Türkiye'nin en pahalı mahalleleri dudak uçuklattı

Konut fiyatlarının enflasyon ve döviz kurlarındaki artışla birlikte hızla yükselmesi, yurt dışından ev almayı cazip hale getirdi. İngiltere’deki bir evin, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki bir evden daha uygun fiyata gelmesi, yatırımcıların dikkatini yurt dışı gayrimenkul piyasasına çevirdi.

İNGİLTERE’DE EV ALMAK ARTIK DAHA KOLAY

Eyüpsultan ilçesinde, sıfır dairelerin fiyatları 6 ila 8 milyon TL arasında değişiyor. Ancak daha lüks ve yüksek donanımlı dairelerde bu fiyatlar 13 ila 16 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor. Karşılaştırma yapıldığında ise İngiltere’deki yeni bir evin fiyatının 4,5 milyon TL’ye (110 bin £) satıldığı görülüyor.

EYÜPSULTAN’DA DAİRE FİYATLARI 16 MİLYONA KADAR ÇIKIYOR

Emlakçı Adem Akkuzu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eyüpsultan’da sıfır daireler en ucuzu 6-8 milyon arası. Daha lüksü varsa 13, 15, 16 milyona kadar çıkıyor” ifadelerini kullanarak, piyasada yaşanan fiyat artışını vurguladı.

TV100’de yer alan habere göre; Türkiye’deki konut fiyatlarındaki bu yükseliş, yatırımcıların uluslararası pazarlara yönelmesine neden oluyor. Yurt dışındaki gayrimenkul opsiyonları, artan maliyetlerle mücadele etmek isteyen veya daha karlı yatırım fırsatları arayan yatırımcılar için alternatif bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

TÜRKİYE’NİN EN PAHALI MAHALLELERİ

Öte yandan, Türkiye’nin en pahalı konut mahallelerinin İstanbul’un çeşitli bölgelerinde bulunduğu görülüyor. Sarıyer, Üsküdar, Beşiktaş ve Şişli gibi ilçelerde yer alan mahalleler, lüks ve prestijli yaşam tarzını arayanların tercihi haline geliyor. Bu mahallelerdeki konut fiyatlarının yüksek seviyelerde seyretmesi, İstanbul’un gayrimenkul piyasasındaki talep ve arz dengesini etkileyen önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Türkiye’nin en pahalı mahalleleri ise şu şekilde:

  • 1- İstanbul – Sarıyer – Baltalimanı
  • 2- İstanbul – Üsküdar – Kandilli
  • 3- İstanbul – Sarıyer – Rumeli Hisarı
  • 4- İstanbul – Beşiktaş – Levazım
  • 5- İstanbul – Sarıyer – Yeniköy
  • 6- İstanbul – Şişli – Harbiye
  • 7- İstanbul – Beşiktaş – Bebek
  • 8- İstanbul – Beşiktaş – Ulus
  • 9- İstanbul – Beşiktaş – Vişnezade
  • 10- İstanbul – Beşiktaş – Arnavutköy