Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En iyi meslekler belli oldu!

LinkedIn, 2019’dan 2023’e kadar

LinkedIn, 2019’dan 2023’e kadar geçen sürede işverenlerin açtığı iş ilanlarını inceleyerek en hızlı büyüyen meslekleri açıkladı. Milyonlarca ilana bakıldığında Avrupa’da iş piyasasının hızlı bir dönüşümden geçtiği ortaya çıktı. Buna göre önümüzdeki yıl en hızlı büyümesi beklenen pozisyonlar da belli oldu. İşte iş sektöründe en çok aranacak ve büyüyecek meslekler…

Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu!
  • LinkedIn, 1 Ocak 2019 ile 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında üyeleri tarafından açılan milyonlarca iş ilanını inceledi.
  • LinkedIn’in son araştırmasına göre, Avrupa’da iş piyasası hızlı bir dönüşümden geçiyor. İş bulma konusunda rekabet artarken 20 yıl önce adı duyulmayan yeni pozisyonlar ortaya çıktı.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 1

YÜZDE 67’Sİ İŞ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR

  • Bir anket gerçekleştiren LinkedIn araştırmada istihdam piyasasında artan rekabete rağmen Avrupalı profesyonellerin yüzde 67’sinin bu yıl iş değiştirmeyi düşündüğü ortaya çıktı.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 2
  • 2022 yılında Birleşik Krallık ve Fransa’da LinkedIn’de yaklaşık her iki aktif iş arayışı sahibine karşılık sadece bir iş ilanı bulunurken, şu anda yaklaşık her dört iş arayana karşılık sadece bir iş ilanı bulunuyor.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 3

YÜZDE 37’Sİ YÜKSEK MAAŞ; YÜZDE 19’U İYİ BİR POZİSYON  PEŞİNDE

  • Avrupalı profesyonellerin yüzde 37’si hayat pahalılığı krizini aşmak için daha yüksek maaşlar aradıklarını söylerken, yüzde 19’u yeteneklerine daha fazla güvendiklerini ve kariyerlerini ilerletmek için daha iyi bir pozisyon bulmak istediklerini belirtiyor.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 4

HANGİ MESLEKLER YÜKSELİŞTE?

  • En hızlı büyüyen meslekler, incelenen Avrupa ülkeleri arasında farklılık gösteriyor ancak ortak eğilim yapay zeka, sürdürülebilirlik ve siber güvenlik pozisyonlarının yükselişte olduğunu gösteriyor.
  • En fazla talep gören iş unvanları arasında sürdürülebilirlik uzmanı, yapay zeka mühendisi ve siber güvenlik analisti bulunuyor.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 5

AVRUPA GENELİNDE EN HIZLI BÜYÜYEN POZİSYONLAR: YAPAY ZEKA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  • LinkedIn Avrupa ve Latin Amerika Genel Müdürü Josh Graff, “2024’e doğru ilerlerken, yapay zeka ve sürdürülebilirliğin işgücü piyasasını temelden yeniden şekillendiren ana etkenlerden ikisi olduğu açık – işletmeler giderek daha fazla yeşil ve yapay zeka becerilerine sahip profesyonelleri işe almak istiyor” diyerek “Bu alanlardaki işler Avrupa genelinde en hızlı büyüyen pozisyonların bir kısmını oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 6

Ülkeler bazında Birleşik Krallık’ta en çok aranan beş pozisyon ise şöyle:

  • Sürdürülebilirlik uzmanı
  • Satış geliştirme temsilcisi
  • Sigorta analisti (bireyleri ve işletmeleri risk düzeylerini belirlemek için değerlendiren)
  • Glir müdürü
  • Önleyici diş hekimi
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 7

DOĞRU POZİSYON İÇİN DOĞRU YETENEKLERİ BULMAK ZORLU BİR SÜREÇ

  • Rapor ayrıca, değişimin hızlı temposu göz önüne alındığında birçok profesyonelin becerilerini açık pozisyonlarla nasıl eşleştireceklerini bulmakta zorlandığını belirtiyor.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 8
  • Bunun da ötesinde, Avrupa genelinde işe alım yöneticilerinin yüzde 55’i, geleneksel niteliklere sahip olmadıkları için şirketlerinin yetenekli adayları kaçırdığına inanıyor.
Milyonlarca ilan incelendi en hızlı büyüyen meslekler belli oldu! - Resim : 9

Graff iş piyasasındaki dönüşümü şu ifadelerle aktarıyor:

  • “Bu işlerin çoğu 20 yıl önce yoktu bile ve iş dünyası bu kadar hızlı bir şekilde değişmeye devam ederken, uyum sağlayabilirlik iş liderlerinin aklının bir köşesinde olmalı.
  • Öğrenme ve gelişim girişimleri genellikle sahip olunması gereken güzel bir şey olarak görülse de, beceri kazandırma girişimleri artık yetenekleri çekmek ve elde tutmak için çok önemli olacak.
  • İşgücünüzün değişen iş dünyasına uyum sağlamak için gereken becerilere sahip olmasını sağlayacak.