Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSÖ Genel Koordinatörü Ghebreyesus: Gazze’de ateşkes fazlasıyla gecikti

Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı

Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Gazze’deki sağlık sisteminin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, ateşkesin fazlasıyla geciktiğini belirtti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Gazze'de ateşkes fazlasıyla gecikti

Hamas, İsrail’e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze’deki sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, Gazze’de ateşkesin fazlasıyla geciktiğini belirtti.

Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olan 26 bin kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Ghebreyesus, “Gazze’de 8 bin kişi kayıp ve 64 bin kişi yaralandı. 1,7 milyon kişi ise yerinden edildi. Hastalar sağlık hizmeti alamıyor. Salgınlar ve açlık yayılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Gazze’de ateşkes fazlasıyla gecikti” değerlendirmesinde bulunan Ghebreyesus, Gazze’deki sağlık sisteminin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Ghebreyesus, Gazze’de ihtiyaç duyulan barışın sağlanması için sadece “irade ihtiyaç duyulduğunu” kaydetti.