Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolar, euro, altın rekor tazeledi! Piyasalarda sular durulmuyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Dolar, euro, altın rekor tazeledi! Piyasalarda sular durulmuyor

Seçim sonrası ilk işlemlere 20 TL’nin üzerinde başlayan dolar durdurulamıyor. Dün 20,42 seviyesinde işlem gören dolar/TL kuru, ABD’de finans piyasalarının kapanmasının ardından 20,77’ye kadar yükselerek rekor tazeledi. Euro 22,52 seviyesini, gram altın da 1.320 lirayı gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferi sonrası Türk Lirası dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı. Dolar/TL, cuma günü 19.96 TL seviyelerinden kapanmıştı, pazartesi sabahı 20.06 seviyelerini gördü, euro ise 21,60 TL’den fiyatlandı.

Dün sabah saatlerinde 20,42’ye kadar yükselerek tarihi rekorunu yineleyen dolar, gün içinde yatay seyretti. ABD’de piyasaların kapanmasının ardından yeniden yükselişe geçen dolar, 20,77’ye kadar çıkarak yeni rekorunu kırdı. Dolar ardından 20,65 seviyelerine çekildi.

Yeni güne 22,43 seviyesinden başlayan Euro/TL ise 22,52’e kadar yükseldikten sonra bir miktar gevşeyerek 22,43’e düştü.

Uzmanlar döviz kurlarında yeni rekorlar beklediklerini açıklarken gözler seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalarda yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara çevrildi.

GRAM ALTINDA REKOR

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı yatay bir seyir izlerken dolar/TL’nin yeni tarihi zirvesini görmesiyle gram altında da rekor geldi.

Düşük hacimli piyasada dolar/TL sabaha karşı 20.90’ın üzerini gördü. Aynı saatlerde kurdaki hareketin etkisiyle gram altın da ilk kez 1.320 liraya kadar yükseldi.

Dolar/TL sabah saatlerinde 20.63’e gerilerken gram altın da yeniden 1.302 liraya çekildi.

Altının ons fiyatı ise görece yatay seyrini sürdürdü. Ons fiyatı dün 1.945 dolardan 1.959 dolara yükseldi. Sabah saatlerinde de bu seviyeden işlem gördü.