Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev hanımlarına emeklilik şartları | Ev hanımlarına emeklilik başvurusu, 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik çıktı mı? Gözler TBMM’de…

Ev hanımlarına emeklilik yasası

Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı? sorusu 25 yıllık ev hanımlarının gündeminde yer almaya devam ediyor. Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ile devreye alınacak ev hanımlarına emeklilik için gözler Türkiye Büyük Milet Meclisi’ne çevrildi. 80 maddelik torba yasa teklifi arasında ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinin yer alması beklenirken, TBMM’ye evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emekli olması için yapılan başvuru dikkat çekti. Yapılan düzenleme ile ev hanımlarına emeklilik şartlarını taşıyanlar, başvurularını gerçekleştirebilecekler. Peki, Ev hanımlarına emeklilik çıktı mı, şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik şartları neler? İşte, ev hanımlarına emeklilik başvurusu son dakika gelişmeleri.

Ev hanımlarına emeklilik başvurusu son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Aile ve Gençlik Fonu yasalaşırken, ev hanımlarına emeklilik başvuruları için beklentiler arttı. Özellikle torba yasa Meclis’e gelirken ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi için gözler de resmi açıklamalara çevrildi. Ev hanımlarına emeklilik ile birlikte ev hanımları sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek. Milyonların beklediği taşerona kadro, ev hanımlarına emeklilik başvurusu, faizsiz evlilik kredisi Torba Teklif ile birlikte ev hanımlarına emeklilik şartları ve başvuru detayları netlik kazanacak. Peki, ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu ne zaman, şartları neler olacak? İşte, detaylar.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK SON DURUM!

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde de 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek. İkinci adımda, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi gelecek. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 80 maddelik torba yasa teklifi sunuldu. Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Kendine ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alınacak. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ev hanımlarına emeklilik henüz çıkmadı. Torba yasanın Meclis’te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI

Hükümet yeni dönemde ev hanımlarının emekli olabilmeleri için onlara prim desteği vermeye hazırlanıyor. Ev hanımlarına emeklilik şartları arasında 25 yıl evli kalmak yer alıyor.

Türkiye’de ikamet edenler ile Türkiye’de ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerdeki Türk vatandaşlarından;

* 5510 sayılı Kanuna tabi zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan

* Sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayanlar

* Kendi sigortalılıkları nedeniyle Türkiye’de sosyal güvenlik kanunlarına göre malullük ve yaşlılık aylığı almayanlar

* 18 yaşını dolduranlar. Kanunun yürürlük tarihinden önce mülga kanunlara göre isteğe bağlı sigortaya devam edenlerin, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın Kanun kapsamında isteğe bağlı sigortalılıkları devam ettirilecektir.

İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan “İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi” ile ikametgahlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyen sigortalıların ise talep dilekçesi ile müracaatları yeterli olacaktır.