Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın tüm dünyanın gündemine oturdu! 13 ay sonra ilk kez görüldü! 1,3 milyar dolarlık…

Küresel piyasalarda ABD’de sürmekte

Küresel piyasalarda ABD’de sürmekte olan borç limiti krizi ve para politikaları ile ilgili belirsizliklerle yön arayışına devam ederken BofA Global Research tarafından hazırlanan bir rapor yatırımcıların seçimlerini gözler önüne serdi. Tahvil piyasalarına giriş 6 haftanın en yüksek düzeyine yükseldi. En çarpıcı veri de altın tarafında görüldü. 10 Mayıs haftasında altına 1,3 milyar dolar yönelirken, 2022 Nisan’dan bu yana görülen en büyük geçiş olarak kaydedildi.

Altın tüm dünyanın gündemine oturdu! 13 ay sonra ilk kez görüldü! 1,3 milyar dolarlık... - Resim: 1

ALTIN, ÇEYREK ALTIN, CUMHURİYET ALTIN, GRAM ALTIN, TAM ALTIN

ABD’de borç limiti ile ilgili belirsizlikler her geçen gün varlık fiyatları üzerindeki etkisini çoğaltıyor. ABD Başkanı Joe Biden ile kongre liderlerinin bugün gerçekleştireceği toplantının ertelendiğine ilişkin haberler dikkat çekerken, erteleme sebebinin alt komisyonlardaki hazırlıkların yetişmemesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Altın tüm dünyanın gündemine oturdu! 13 ay sonra ilk kez görüldü! 1,3 milyar dolarlık... - Resim: 2

ÇOK CİDDİ YANSIMALARI OLABİLİR
Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD’nin temerrüde düşmesi halinde bu durumun sadece ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısında bulundu. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da ABD’nin borç yükümlülüklerini yerine getirmemesinin son birkaç yıldaki kazanımları tehdit edebileceğini ve küresel bir gerilemeyi ateşleyebileceğini söyledi.

Altın tüm dünyanın gündemine oturdu! 13 ay sonra ilk kez görüldü! 1,3 milyar dolarlık... - Resim: 3

FED, SÖZLÜ YÖNLENDİRMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri de sözle yönlendirmelerini sürdürürken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, yüksek enflasyonun düştüğüne dair bazı kanıtların olduğunu ancak hala ısrarcı olduğunu ve bunun sıkı para politikasına daha uzun süre devam etmeleri gerektiği anlamına geldiğini dile getirdi.

Altın tüm dünyanın gündemine oturdu! 13 ay sonra ilk kez görüldü! 1,3 milyar dolarlık... - Resim: 4

BANKACILIK KRİZİ
Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz aylarda başlayan bankacılık krizinin yankıları devam ediyor. Mayıs ayının ilk günlerinde JPMorgan, fiilen iflas eden First Republic Bank’ı satın aldı. First Republic, ABD’nin en büyük ikinci batan bankası olarak ülke tarihine geçti.