Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sebum üretimini dengede tutmak için bu vitamin şart! Yağlanma problemine son, hücreleri yenileyin

BAKIM

BAKIM


Aydınlık, canlı, genç ve her zaman kusursuz görünen bir cilt için genellikle cildini önemseyen herkes vitamin içeren bakım ürünlerini tercih ediyor. Cildiniz kendini yenilemek ve hücreleri canlı tutmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyuyor. Özellikle bazı vitaminler cildin sebum üretimini dengede tutarak yağlanma problemini tamamen ortadan kaldırıyor. Hatta sivilce, akne ve siyah nokta sorununu çözüyor. Cildinizi yenilemek için mutlaka bu vitaminleri içeren ürünleri ya da besinleri tüketmeniz öneriliyor.
Sebum yağ bezlerinin meydana getirdiği bir salgı. Yağ bezleri sebum adı verilen bir madde salgılar. Bu salgı bildiğimiz yağ özelliklerini taşır ve amacı cildi korumaktır. Ancak bazı ciltlerde sebum üretimi normalden çok daha fazladır. Bu ciltler aşırı yağlı cilt olarak tanımlanabilir.
Yağlı ciltlerde sebum üretimini dengede tutmak zordur. Sebum üretimi dengede tutulmadığında gözenekler çok hızlı bir şekilde tıkanır.Buna bağlı olarak cildinizde sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunlar ortaya çıkar. Sağlıklı bir cilde sahip olmak ve cilt sorunlarıyla mücadele edebilmek için sebum üretimini dengede tutmak önemlidir. Bunun içinde cildiniz bazı vitaminlere ihtiyaç duyar.
Vitaminler ciltteki fazla yağı azaltır. Cilt lekelerinin hafiflemesine yardımcı olur. Cilt hücrelerini hızlı bir şekilde yenileyerek kırışıklık, ince çizgiler gibi yaşlanma problemini ortadan kaldırır.Bunun yanı sıra sivilce ve aknelerin oluşmasını engellerken aydınlık bir cilde sahip olmanıza da destek olur. Bu vitaminleri besinler yoluyla sağlayabilirsiniz ya da bu vitaminleri içeren cilt bakım ürünlerini kullanabilirsiniz.