Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kilo almamak için makarnayı böyle pişirin! Diyet makarnanın püf noktaları

EGZERSİZ – DİYET

EGZERSİZ – DİYET


Kilo vermek ve sağlıklı kalmak için beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Kilo vermeye çalışırken makarna, pilav gibi besinlerden olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Ancak makarnayı diyetinize uygun pişirebilirsiniz. Makarnayı böyle pişirmek kilo almanızı engelliyor.26 Mayıs 2023 – 09:48 | Son Güncelleme: 26 Mayıs 2023 – 09:48YAZI BOYUTU
Kilo vermek için sağlıklı ve dengesi beslenmeniz gerekir. Ayrıca karbonhidrat içeren besinlerden de olabildiğinde uzak durmalısınız. Özellikle makarna ve pilav gibi besinler diyet listelerinde yer almaz. Ancak makarnayı diyetinize uygun hale getirebilirsiniz.
ÇOK FAZLA SEBZE EKLEYİN
ÇOK FAZLA SEBZE EKLEYİN Herhangi bir sebze olmadan basit makarna yemek, karbonhidrat yüklemesi anlamına gelir. Bunun yerine makarnanıza mısır, brokoli, kabak, dolmalık biber, soğan, zeytin gibi sotelenmiş sebzeler ekleyin. Bu aynı zamanda genel karbonhidrat yüklü makarna tüketiminizi azaltacak ve lif alımınızı artıracaktır.
TAM TAHILLI MAKARNALAR TERCİH EDİN
TAM TAHILLI MAKARNALAR TERCİH EDİN Rafine undan yapılan makarnaları tercih etmeyin. Buğday gibi tam tahıllı makarnaları veya darı bazlı makarnaları tercih edin. Rafine un, tam tahıl seçeneklerine kıyasla daha fazla kaloriye sahiptir, sindirimi zordur ve besin değeri daha düşüktür.