Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram tatilinin 9 gün olması turizm sektörünü hareketlendi! Ramazan bayramı tatili 9 gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olduğunu duyurmuştu. Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından turizm sektörü de erkenden hareketlendi. Bayramda bir yerlere tatile gitmek isteyen vatandaşlar şimdiden rezervasyonlara başladı.

Bayram tatilinin 9 gün olması turizm sektörünü hareketlendi! Ramazan bayramı tatili 9 gün

Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından turizm sektörü hareketlendi
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram tatilini 9 gün olarak duyurmasının ardından çalışanlar, bayramda tatile gidecekleri yerler için rezervasyon yaptırmaya başladı.
  • 9 günlük bayram tatili, turizm sektörünü de hareketlendirdi.
Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından turizm sektörü hareketlendi - Resim : 1
  • Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bayram tatilinin 9 gün olmasının, turizm sektöründe memnuniyet yarattığını anlattı.
  • Şubat ve mart aylarında ramazan ve seçim nedeniyle rezervasyonların yavaşladığını belirten İşler, ara tatille birleşen bayram tatilinin uzamasının özellikle il dışında tatil planlama şansı verdiğini ifade etti.
Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından turizm sektörü hareketlendi - Resim : 2
  • İşler, dün alınan kararın etkilerini hemen gördüklerini, rezervasyonlarda yüzde 10 civarında bir hareketlilik yaşandığını vurgulayarak, “Geçen yılın bayram dönemine göre de yüzde 15 gibi bir artış bekliyoruz. 9 günlük bu Ramazan Bayramı tatili süresince Ege Bölgesi’nde 5 milyar liralık bir hareketlilik ve bu seyahatlerden oluşan bir potansiyel, ekonominin çarklarını yağlayacak bir güç bekliyoruz” diye konuştu.
  • Turizm sezonunun da bu tatille başlayacağına dikkati çeken İşler, “Mayıs ayında başlayan turizm sektörü 9 günlük bu tatille bir ay öne çekilmiş olacak” dedi.
Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından turizm sektörü hareketlendi - Resim : 3

“YENİ BİR REKOR DAHA KIRABİLİR”

  • İşler, bayram tatili rezervasyonlarının genelde 4 ve 5 gün şeklinde yapıldığını ifade ederek, geriye kalan günlerin aile büyüklerini ziyaret olarak programlandığını kaydetti.
Bayram tatilinin 9 gün olmasının ardından turizm sektörü hareketlendi - Resim : 4
  • Mevcut rezervasyonlarla otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 60 civarında seyrettiğini anlatan İşler, “Bu kararla, özellikle misafirin beklentisini karşılayan tesislerde yüzde 100 doluluk bekliyoruz” dedi.