Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son dakika… Kılıçdaroğlu-Vecdet Öz görüşmesi sona erdi

Son dakika haberleri… Millet

Son dakika haberleri… Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini destekleyeceğini açıklayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası kameralar karşısına geçen iki liderden Vecdet Öz, destek vereceklerini yineleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar kalması için mücadele edeceğiz” dedi.

Son dakika... Kılıçdaroğlu-Vecdet Öz görüşmesi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Vecdet Öz ile görüşmek üzere Adalet Partisi Genel Başkanlığı’na gitti. Kılıçdaroğlu’nu Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz karşıladı.

İkili kameralar karşısına geçerek açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“BU YAPININ DEĞİŞMESİ LAZIM”
İlk sözü alan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 
“Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmalıyız. Kucaklaşan, birbirinin görüşüne saygı duyan Bir Türkiye hepimizin temel hedefi. Artık bu bir referanduma dönüşmüş durumda. Artık bu yapının değişmesi lazım. Yargı bağımsızlığının, düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım. Bütün vatandaşlarımı oy kullanmaya, Türkiye’nin kaderini değiştirmeye çağırıyorum.”

“ATA İTTİFAKI MAÇIN İLK YARISINDA GÖREVİNİ YAPTI”
Daha sonra konuşan Vecdet Öz’ün açıklamaları ise şöyle oldu:
“Zafer Partisi ile Ata İttifakı’nı kurmuştuk. Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim. Sinan Oğan Bey’i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5’te kaldı. Partilerimiz de baraj altı kaldı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ŞAHSINA DESTEK KARARI ÇIKTI”
Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlere asla teslim etmeyeceğiz.”

ADALET PARTİSİ LİDERİ ÖZ: ATA İTTİFAKI RESMEN SONA ERMİŞTİR
Öte yandan Vecdet Öz, dün yaptığı açıklamayla ATA İttifakı’ndan ayrıldığını duyurmuştu. “Bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek vermek oldu” ifadeleriyle destekleyeceği adayı açıklayan Öz, ittifakın dağıldığını şu ifadelerle açıklamıştı:

“İLK ÖNCELİĞİMİZ İKTİDARIN GİTMESİDİR”
“Seçime girdik. Seçim neticelendi. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı olmaz. Deriz ki; biz böyle düşünüyoruz. Şu anda ATA İttifakı’nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir.

Son dakika... Kılıçdaroğlu-Vecdet Öz görüşmesi sona erdi - Resim : 1

“BİZİM TERCİHİMİZ KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERMEK OLDU”
Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek vermek oldu. Bu destek kararını kendisine ilettik. Bu demokratik bir hakkımızdır. Dolayısıyla seçmenlerimize biz böyle karar verdik diyoruz. Ümit Hoca’ya ‘Nasıl karar vereceksiniz?’ diye sordum; ‘Yönetimimize soracağız’ dedi. Hayhay dedim. Biz de çıkan kararımızı açıkladık.