Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul’daki hastanelerin deprem hazırlıklarını anlattı

İstanbul İl Sağlık Müdürü

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ilçe ilçe, İstanbul’daki hastaneler için yapılan deprem hazırlıklarını, bazı hastanelerin tahliyesi veya taşınmasıyla ilgili tüm detayları anlattı.

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından gündeme gelen İstanbul‘daki bazı hastanelerin riskli yapı olması nedeniyle tahliyesi veya başka birimlere taşınmasıyla ilgili her bir hastane için tek tek bilgi veren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastanelerin son durumuyla ilgili en çok merak edilenleri Demirören Haber Ajansı’na anlattı. Prof. Dr. Memişoğlu, İstanbul sağlık sisteminin depreme hazırlıkta 2019’dan itibaren pek çok revizyona gittiğini hatırlatarak “Örneğin eskiden yakın illerin hastaneleri ile eşleşme yapılarak, deprem sonrası acil afet durumunun bu hastanelerle beraber yürütülmesi planlanıyordu. Çevre illerin de bu depremden etkileneceği hesaba katılarak daha uzak illerdeki depreme dayanıklı büyük hastanelerimiz işin içine dahil edildi. İstanbul’daki her hastanenin, Aile Sağlığı Merkezinin (ASM)  hatta eczanelerin bile hangi uzak ildeki sağlık ekipleriyle eşleştirildiğinin planları yapıldı” dedi. 

“İSTANBUL İÇİN KAYSERİ, TRABZON, ERZURUM GİBİ İLLER DESTEK İLLER OLARAK BELİRLENDİ”

2019’daki 5,8’lik depremin ardından İstanbul’un sağlık anlamındaki hazırlıklarında değişim yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Memişoğlu, “O zamana kadar yakın illerimiz Tekirdağ, Bursa, Edirne idi destek illerimiz. O zamandan sonra dedik ki ‘ Bunları değiştirelim. Uzak illerimizi destek iller olarak belirledik. Şu anda İstanbul için Kayseri, Trabzon, Erzurum gibi iller destek illeri haline getirildi. Örneğin Kayseri Şehir Hastanesi ile İstanbul’un hangi bölgesindeki hangi hastane eşleşecek belli. İşte Kayseri şu hastaneleri kompanse edecek. Biz onların hepsini çalıştık. Kayseri’deki Şehir Hastanesi diyelim Mehmet Akif Ersoy ve Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin o bölgesindeki hastaları yönetecek ve personel desteği oraya gidecek” diye konuştu.