Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs’ta bulunan İngiliz üslerinden kalkan savaş uçakları İsrail’e destek verdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) bölgesindeki İngiliz egemen üslerinden, Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) ait bazı savaş ve tanker uçaklarının İran-İsrail gerilimi üzerine kalkış yaptığı iddia edildi.

Kıbrıs'taki İngiliz üslerinden kalkan savaş uçakları İsrail'e destek verdi

New York Times gazetesinin haberine göre Kıbrıs’ta Limasol kenti yakınlarında “egemen üs” statüsünde bulunan Akrotiri (Ağrotur) Hava Üssü’nden RAF’a ait savaş ve tanker uçakları kalkış yaptı.

  • Bir İngiliz yetkili, Kıbrıs’ta üslenen İngiliz savaş uçakları ve havada yakıt ikmali yapan uçakların Irak ve Suriye’nin kuzeydoğusu semalarında ‘terörle mücadele’ görevinin büyük bölümünü üstlendiğini söyledi.
  • Yetkili, böylece normalde bu bölgelerde görev yapan Amerikan savaş uçaklarının İran’ın saldırısına karşı İsrail’i savunmak üzere havalandığını açıkladı.
Kıbrıs'taki İngiliz üslerinden kalkan savaş uçakları İsrail'e destek verdi - Resim : 1

 

BATILI ÜLKELERDEN İRAN’IN SALDIRISINA KINAMA

  • Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını bildirdi.

İNGİLTERE

  • İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İran rejiminin İsrail’e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

The EU strongly condemns the unacceptable Iranian attack against Israel.

This is an unprecedented escalation and a grave threat to regional security.— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) April 13, 2024

FRANSA

  • Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, “Fransa, İran’ın İsrail’e karşı başlattığı saldırıyı en sert şekilde kınıyor.” ifadelerini kullandı.

La France condamne avec la plus grande fermeté l’attaque déclenchée par l’Iran contre Israël.

En décidant d’une telle action sans précédent, l’Iran franchit un nouveau pallier dans ses actions de déstabilisation et prend le risque d’une escalade militaire.

1/2— Stéphane Séjourné (@steph_sejourne) April 13, 2024

İTALYA

  • İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de Tahran ve Tel Aviv Büyükelçileriyle yakın temas halinde olduğunu belirterek “Başbakan ve Savunma Bakanı’yla da konuştuk. Hükümet, her türlü senaryoyu ele almaya hazırdır.” yorumunu yaptı.

Seguiamo con attenzione e preoccupazione quanto sta accedendo in Medio Oriente. Sono in costante contatto con le Ambasciate d’Italia a Tel Aviv e a Teheran. Sentiti il Presidente del Consiglio e il Ministro della Difesa, il Governo è pronto a gestire qualsiasi tipo di scenario.— Antonio Tajani (@Antonio_Tajani) April 13, 2024

HOLLANDA

  • Hollanda’da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya hesabından, Orta Doğu’daki durumun çok endişe verici olduğunu belirterek, “Bugün erken saatlerde Hollanda ve diğer ülkeler, İran’a İsrail’e saldırmaktan vazgeçmesi yönünde net bir mesaj gönderdi.” paylaşımında bulundu.