Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimci Yazar Bera Zeyneb Türkmen: Kötü Duygularda Tutuklu Kalma

Eğitimci Yazar Bera Zeyneb

Eğitimci Yazar Bera Zeyneb Türkmen: Kötü Duygularda Tutuklu Kalma

Zihninizde ürettiğiniz tüm olumsuz düşünceler dış dünyada karşılık bulur. Bu nedenle olumsuzluklara ne kadar çok odaklanırsanız o kadar çok karşılığını görürsünüz. Sonra da hep kötü şeyler sizi buluyor, hep aksilikler sizin başınıza geliyor sanırsınız.

Size yanlış yaptığını düşündüğünüz kişileri affederek zihninizdeki öfke, kin, nefret gibi olumsuz duyguların beslenmesinin önüne geçin. Affetmek; o kişilerle yeniden dostluklar, arkadaşlıklar kurmak, irtibatta kalmak demek değildir. Başınızdan geçen kötü olayları ve bu olayların kahramanlarını zihninizde serbest bırakmaktır.

Kendinize yaptığınız bir yanlışın farkındaysanız, pişmanlık duyuyorsanız; vicdani muhasebenizi yapın ama bir ömür boyu kendinizi kınamaktan vazgeçin. Kendinizi de affedin. Acınızı çekin ve acınızı dindirin.

Acılarınızı kontrol edemediğinizde, zaman mekan dinlemeden bir anda keyfinizi kaçırabilirler. İnsan zihni herhangi bir acıyı sınırladığı zaman onu kontrol eder ve yönetir. Beyin fotografik düşündüğü için acılar genelde görseldir. Unutma döneminde görsellerin rengi soluklaşır ve silinir. Acıyı kendinizden uzaklaştıracak güç sizdedir.

Unutmayın; başınıza ne gelirse gelsin hiçbiri sizi aşağı çekmek için değildir. Aksine bunlar sizi aşağıdan yukarıya çıkartabilmek için gönderilmiş engeller veya desteklerdir.