Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu yiyecekler asla bozulmuyor! İşte gelmiş geçmiş en uzun raf ömrüne sahip o yiyecekler

Her yiyeceğin belirli bir dayanma süresi bulunmaktadır. Bu süreyi dolduran ürünlerde küflenme, kurtlanma gibi pek çok farklı olay meydana gelmektedir. Ancak bu gıdalar yıllarca dursa bile asla bozulmuyor. İşte yıllarca saklanabilen o gıdalar…

Bu yiyecekler sonsuza kadar duruyor! İşte gelmiş geçmiş en uzun raf ömrüne sahip o yiyecekler

Tükettiğimiz yiyeceklerin belirli bir dayanma süresi bulunmaktadır. Bu bazen bir ay bazen beş ay bazen de bir yıl olurken uzmanlar o gıdaların tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ancak içlerinde öyle gıdalar var ki üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin asla bozulmuyor. Sonsuz bir raf ömrü bulunan bu gıdaları yıllarca tüketebilirsiniz. İşte yıllarca saklanabilen o gıdalar…

UZUN RAF ÖMÜRLÜ YİYECEKLER

ari-bal.jpg

Bal

Küçük nem ve yüksek konsantrasyon özelliği ile mikroorganizmalara yaşanmaz bir ortam hazırlayan Bal, doğal antimikrobiyal özellikleri sahiptir. İyi paketlenerek dayanıklı bir kapta saklanan Bal, lezzetini birkaç yıl hatta onlarca yıl koruyabilmektedir.

kaynak-tuzu.jpg

Tuz

Bozulmasın diye her şeyin içerisine eklenen tuz kendi kendini de koruma etkisine sahiptir. Zamanla parçalanarak kimyasal bir madde haline dönüşen tuzun nemden uzakta saklanması durumunda yüzyıllarca korunacağı belirtiliyor.

baklagiller.jpg

Tahıllar ve baklagiller

Pirinç ve buğday gibi tahılların yanı sıra fasulye ve bezelye gibi baklagillerde uzun raf ömrüne sahip gıdalar arasında yer alıyor. Nemden uzakta Kuru ve serin bir yerde muhafaza edilen baklagiller mikroorganizmalardan kaçınarak uzun yıllar saklanabilmektedir.

alic-sirkesi.jpg

Sirke

İçerisinde yer alan yüksek asit özelliği ile süresiz dayanabilen sirke orijinal ambalajında ve karanlık bir ortamda yıllarca korunabiliyor.

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT