Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Akar: Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor

Bakan Akar: Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Kahramankazan’da bulunan tesislerinde bugün gündem MMU oldu. “İstikbal’ İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor” dedi.

Bakan Akar: Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor

Milli Muharip Uçak’a adının verileceği ‘İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, MMU’nun hedefinin gerçekleştirilecek olan yer testlerinin ardından gökyüzü olduğunu açıkladı.

Bakan Akar: Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor - Resim : 1

“TÜRKİYE ÜRÜNLERİ DİKKAT ÇEKEN BİR ÜLKE OLDU” 
Türkiye Havacılık sektörü için özel ve çok iddialı projelerin görücüye çıktığı bir gün olduğunu dile getiren Demir, “Buradaki heyecanı görüyoruz. Bir taraftan İstanbul’da TEKNOFEST heyecanını yaşarken burada da yine havacılık anlamında dört ürünümüzün lansmanını görmüş oluyoruz. Havacılıkta artık Türkiye, dünyada sözü geçen, söz edilen ve ürünleri dikkat çeken bir ülke oldu. İlk büyük farkımızı SİHA’larla oluşturduk. Şimdi insanlı uçaklarda da, daha sonra da insanlı-insansız uçak karmasının yaptığı görevlerle de oluşturmuş olacağız. Ülkemiz için aslında yıllardır özlemini çektiğimiz ‘Göklere hakim olmak’ konusundaki o hayallerimizin gerçekleştiği ve birden fazla platformda çeşitli ortamlarda gerçekleştirdiği döneme gelmiş bulunduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar: Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor - Resim : 2

“TÜRKİYE, GÜVENLİKTE ARTIK BAŞKA ÜLKELERİN KEYFİNE BAĞLI DEĞİLDİR”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, savunma sanayiinde çağı yakaladıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Malum olduğu üzere yapay zeka günümüz dünyasını şekillendirmekte. Devletimiz de dünyadaki bu değişimi doğru okumuş, bu kapsamda proaktif davranarak başta savunma sanayii olmak üzere hemen hemen her alanda büyük arge yatırımları gerçekleştirmiştir.

İnşallah Türkiye yüzyılında milli deniz altımızı denizlerimizde ve başta milli muharip uçağımız olmak üzere birçok yerli ve milli hava aracımızı semalarımızda göreceğiz.

Milli teknoloji hamlemiz tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Türkiye, güvenlikte artık başka ülkelerin keyfine bağlı değildir”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT