Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın yatırımcıları dikkat! Altın o tarihte zirve yapacak! Ünlü dev banka resmen açıkladı

‘Altın 2024‘te ne kadar

Altın 2024‘te ne kadar olacak’ özellikle küçük yatırımcılar ve elinde birikimi olanlar tarafından merakla bekleniyor. Dünyaca ünlü banka, altın fiyatlarının uçuşa geçeceği tarihi açıkladı. İşte, altının yükseleceği tarih…

Yatırım yapmayı düşünenler dikkat: Altın o tarihte zirve yapacak! Ünlü dev banka resmen açıkladı

ABD’li yatırım bankası JPMorgan‘ın tahminlerine göre, petrol piyasasını dengede tutmak için OPEC+ (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) ittifakının muhtemelen üretimi kısıtlamaya devam etmesi bekleniyor.

Dünya gazetesinden Emre Ergül‘ün haberine göre, JPMorgan‘ın dikkati çektiği ikinci emtia ürünü ise doğalgaz. Yatırım bankasına göre, ABD gaz piyasalarında, arz fazlası muhtemelen 2024’te ABD gaz fiyatlarına yönelik yukarı yönlü riskleri sınırlayacak.

JPMorgan’ın Küresel Doğalgaz ve Doğalgaz Sıvı Stratejisi Başkanı Shikha Chaturvedi’nin, 2024 yılını iki hikayenin belirleyeceğini açıklarken, bunlardan ilkinin, muhtemelen 2024’ün ilk yarısında ve muhtemelen yaz enjeksiyon sezonunun tamamında devam edecek olan aşırı arz ve düşük fiyatlardan biri olduğunu; ikincisinin ise gaz talebinin bölgesel arz büyümesini yalnızca dengelemekle kalmayıp aynı zamanda geride bırakma yeteneği olacağını açıkladı.

ONS ALTINDA REKOR İÇİN RAKAM VERİLDİ

JPMorgan’ın raporunda altın ve gümüşe özel bir bölümün yer alması ise dikkat çekti.

“Metallere bakarsak, altın ve gümüşün sektörün geri kalanını gölgede bırakacağı tahmin ediliyor” diye başlayan bölümde ise şunlar aktarıldı:

“ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirim döngüsü ve düşen ABD reel getirilerinin, altın fiyatlarını 2024 ortasında yeni nominal zirvelere çıkarması ve dördüncü çeyrekte ortalama 2 bin 175 dolar/ons seviyesine ulaşması bekleniyor. Aynı şekilde, gümüş fiyatları da muhtemelen altını takip edecek ve dördüncü çeyrekte ortalama 30 dolar/ons civarında seyredecek.”