Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son dakika… Kadir İnanır öldü (Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!) mü? Durumu ciddi

Son dakika… Kadir İnanır öldü (Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!) mü? Durumu ciddi

Sabah saatlerinde inme geçirdiği ve bilincinin kapalı olduğu belirtilen oyuncu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı.

Son dakika... Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı! Durumu ciddi

Sanatçı Kadir İnanır, Beykoz’daki ikametinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, bu sabah inme geçiren İnanır’ın bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

Hastanede beyin tomografisi ve MR çekilecek sanatçıya, test sonucuna göre tedavi uygulanacak.

74 yaşındaki Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında doktorunun açıklama yapması bekleniyor.

kadir-inanir-hastaneye-kaldirildi.jpg

KADİR İNANIR KİMDİR?

Fatsa doğumlu olan Kadir İnanır, ailesinin en küçük çocuğu. İlkokul ve ortaokul yıllarında sahne yeteneğini göstererek çeşitli okul gösterilerinde performans sergiledi. İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak eğitim gördükten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyerine adım attığı yıllarda, Ses dergisi ve Saklambaç gazetesi tarafından düzenlenen yarışmalarda dikkatleri üzerine çekti. İlk olarak fotoromanlarda yer aldıktan sonra, 1968 yılında “Yedi Adım Sonra” filmiyle sinema dünyasına adım attı. 1970 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Kara Gözlüm” filmiyle başrolde yer alarak Türkân Şoray ile kamera karşısına geçti ve Türk sinemasının önemli erkek oyuncuları arasında yerini aldı.

Kariyeri boyunca daha nitelikli projelere yönelen İnanır, Atıf Yılmaz, Ömer Kavur, Selvi Boylum, Al Yazmalım, Bir Yudum Sevgi gibi önemli yapımlarda rol aldı. Filmlerdeki performansıyla birçok ödül kazandı. 1985 yılında “Yılanların Öcü” filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Ayrıca, 1990 yılında “Medcezir Manzaraları” filmiyle Ankara Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül kazandı.

Uzun bir aradan sonra 2003 yılında Türkân Şoray ile “Gönderilmemiş Mektuplar” filmiyle yeniden bir araya geldi ve büyük ilgi gördü. Son dönem Türk sinemasında da aktif olarak yer alan Kadir İnanır, 2005 yapımı “Sinema Bir Mucizedir” filminde önemli bir rol üstlendi.

İnanır, oynadığı filmlerde genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek karakterleri canlandırdı. Sinema ve televizyon dünyasında uzun yıllar boyunca toplam 182 sinema filminde ve 12 televizyon dizisinde rol aldı. Ayrıca, 1995-1996 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan “Böyle Gitmez” adlı bir haber programını sunarak televizyonculuk alanında da deneyim kazandı.

KADİR İNANIR fotoğrafları

zzmmd-1637732439-6238.webp
1148184-1080xauto.webp
3099334-61b449c5b0acfd11c82e04ecb3ebebab.jpg

Son dakika… Kadir İnanır öldü (Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı!) mü? Durumu ciddi

DİĞER GALERİLER

FOTO GALERİ ANA SAYFA'YA GİT