34,2312$% -0.05
37,5083€% -0.39
44,7832£% -0.3
2.867,03%-0,67
4.896,00%-0,84
19.525,00%-0,83
2.607,70%-0,53
9.132,30%0,97
İyilik Sağlık Vakfı kurulduğu ilk aylarında bir plaket töreni düzenlemiş. 2021 tarihli kuruluşu olan vakıf, yine 2021 yılına atıf yaparak; ‘2021 İyilik Sağlık Ödülü Sahibini Buldu‘ başlıklı programı gerçekleştirmiş. İyilik Sağlık Vakfı kurulduğu aylarda o imama plaket töreni düzenlemiş! İyilik Sağlık Vakfı o imamı ‘yılın din görevlisi’ olarak seçmiş.
Diyanet işleri bakanlığı inceleme ve değerlendirme dairesi başkanlığının talimatıyla ve ortaya çıkan iddialar nedeniyle, Eyüpsultan Kaymakamlığınca başlatılan idari inceleme ile gündeme gelen İyili Sağlık vakfı kan dondurucu iddialara cevap vermiyor. İyilik Sağlık Vakfı ‘Emin Kır’ olayına neden sessiz?
”İyilik Sağlık Vakfı (İSV) 8 Temmuz 2021 tarihli kuruluşundan itibaren bugüne toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerine sağlık alanında karşılıksız hizmetler üretmekte olan bir STK.” şeklinde kendisini kamuoyuna atfeden sivil insiyatif; henüz kuruluşunun 5’nci ayında ‘2021 İyilik Sağlık Ödülü Sahibini Buldu‘ başlıklı programı hazırlayarak 2022 yılının ilk aylarında da korkunç iddiaların odağındaki din görevlisi o imama sözde plaket vermiş.
İyilik Sağlık Vakfı kurulduğu ilk aylarında o imama plaket töreni düzenlemiş!
Vakıf, resmi internet sitesinde halen bulunan o sözde plaket töreni ile ilgili şu açıklamalara yer vermiş: ”2021 yılı İyilik Sağlık Ödülü’nü Hz. Kaab Camii’nin imam hatibi Emin Kır’a takdim eden İyilik Sağlık Vakfı’nın Başkanı İbrahim Ethem Gören ödül seremonisinde yaptığı konuşmada toplumumuzun Emin Kır hocalara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek şu hususlara değindi: “Camiler denge mahallidir. Dünyanın ve ahiretin dengelendiği yerlerdir. Bir asır öncesine kadar hayatla memat iç içeydi. Çarşının merkezinde cami yer alır; caminin hemen yanında mektep-medrese, şifahane, hamam, aşevi, kütüphane ve mezarlıklar sıralanırdı. Bu merkezin ana unsuru imamlardı. İmamlar cemaatin sıkıntılarını giderir, dargınlar barıştırır gündüz irfan meclisi olan medrese odalarını geceleri misafirhaneye dönüştürürdü.”
İyilik Sağlık Vakfı’nın Kurulu Başkanı İbrahim Ethem Gören; ”Modern zamanlarda bir imam İstanbul’da, Hz. Halid beldesinde, Eyüpsultan’da insanın ruhuna dokunan hamle çapında hizmetler üretiyor. Camiyi gerçek anlamda insanla, hayatla bir adım öte hakikatle buluşturuyor. Dargınları barıştırıyor, evsizleri himaye ediyor, işsizlere iş buluyor, sabah akşam çorba dağıtıyor, evsizlere duş imkânı sunuyor, madde bağımlılarının ruhlarına nüfuz ederek biiznillah tedavi ediyor. Toplumun mağdur ve ihtiyaç sahibi kesimlerine yaptığı kıymetli hizmetlerden dolayı camiyi camiaya, iyilik merkezine dönüştüren Eyüpsultan Hz. Kaab Camii imam hatibi Emin Kır hocamıza 2021 İyilik Sağlık Ödülünü takdim etmekten onur duyuyoruz. Ülkemizin Emin Hocalara ihtiyacı var.” ifadelerini kullanmış.
Bahse konu iddiaları sormak amaçlı; İyilik Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Ethem Gören veya Vakıf Başkanı İbrahim Ethem Gören’e vekalet eden herhangi bir sorumlu ile görüşmek için vakfın resmi internet sitesinde bulunan +90 (532) 062 **** nolu ihbar hattını arayan Yazı İşlerimize yanıt verilmediği gibi herhangi bir dönüş de yapılmadı. Peki, İyilik Sağlık Vakfı neden sessiz? 2021 yılının son aylarında kurulmasına rağmen, ”2021 İyilik Sağlık Ödülü Sahibini Buldu” başlıklı neden bir program düzenleme ihtiyacı duyar? Söz konusu programda başkaca kimler ödül aldı, hangi kategoride karşılaştırma yapıldı ve hangi uzman yetkililerin gözetimindeki juri üyeleri oy verdi? İttifak gazetesi yazarı konumunda bulunan İyilik Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Ethem Gören iddialara neden sessiz?
Telefona bakan kişi, ‘Ben vakfın sosyal hizmetler uzmanıyım’ dedi ancak, vakfın bünyesinde bu sorulara cevap verebilecek kimsenin bulunmadığını beyan ederek: ”ben notunuzu aldım. Yöneticilere ulaşmaya çalışacağım. Onlar gerek görürlerse size dönüş yaparlar” açıklamasını yaptı. Yazı işleri de; konunun vehametinin büyüklüğünü ve sosyal hizmetler uzmanının sorumluluklarını hatırlamasına rağmen, ‘benim yapabileceğim bir şey yok, ben yetkililere iletirim’ yanıtını verdi.
Kamuoyu soruyor, Peki, ‘Ben vakfın sosyal hizmetler uzmanıyım’ diyen bir kişi vahim ve kan dondurucu bu iddialara neden sessiz kalır? Aile bakanlığı başta olmak üzere ilgili başkaca birimlere neden ihbar geçmez? 2021 yılının son aylarında kurulmasına rağmen, ”2021 İyilik Sağlık Ödülü Sahibini Buldu” başlıklı neden bir program düzenleme ihtiyacı duyar? Tüm bu sorulara İyilik Sağlık Vakfı ve yöneticilerinden cevap bekleniyor. Aile bakanlığı başta olmak üzere İç işleri bakanlığı ve dair ilgili başkaca birimlere ihbar olunur.
Not: Cevap hakkını kullanmak isteyen taraf/taraflar başta olmak üzere konuya ve iddialara dair yapacakları açıklamalar, tarafsız ve ilkeli haber kapsamında haber merkezimiz tarafından yayımlanacaktır.
Uyuşturucu kullanımı, satışı başta olmak üzere bir çok vahim iddiaların ortaya atıldığı Eyüpsultan Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi ile ilgili önemli gelişmeler devam ediyor. Ruhsatsız ve kaçak yapı konumundaki misafirhaneyi işleten İmam hakkında inceleme başladı ancak, soruşturmaya ilişkin tahkikat askıya alındı.
Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi ile ilgili bir gelişme daha gündeme geldi. O misafirhaneyle ilgili yaşanan olaylara ilişkin; arsanın sahibi olması sebebiyle sorumluluk “Eyüpsultan belediyesinde!” demişti. Belediyeden jet yanıt geldi. O misafirhaneyle ilgili Eyüpsultan belediyesi: “bizimle hiçbir alakası yok.!”
Ruhsatsız ve kaçak yapı konumunda bulunan misafirhaneyi işleten Hazreti Kaab Cami imamı Emin Kır ile ilgili inceleme başlatıldığını duyuran Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş ve müftülük murakıbı Bekir Dağcı; iddialarda adı geçen ve kaçak yapı konumundaki misafirhane ile ilgili “Arsanın sahibi olması sebebiyle sorumluluk Eyüpsultan belediyesinde!”ifadelerini kullanmıştı. Belediyeden yanıt gecikmedi. Eyüpsultan belediyesi: “bizimle hiçbir alakası yok!” dedi. Peki, Müftülük iftira mı atıyor yoksa, sorumluluğu üstünden atmak mı istiyor?
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’nin özel kalemi ve basın danışmanlığı: “bizimle hiçbir alakası yok!” şeklinde bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;
Hazreti Kaab Camii Misafirhanesi herhangi bir parsel üzerinde bulunmayıp “Kadastral Boşluk” alanında bulunmaktadır. Hemen bitişiğinde bulunan Sahabelerden Hazreti Kaab R.A. Türbesi de “Hacı Hatice Hatun Vakfı” ismiyle hizmet veren özel bir vakıf mülkiyetindedir. Cami ve çevresi ana arter üzerinde kalmaktadır. Eyüpsultan Belediyesi olarak kurumumuzun konu edilen yerde herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır. Park ve temizlik gibi konular ise İstanbul Büyükşehir belediyesi (İBB) sorumluluğundadır.. Güvenlik ve diğer konular da ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Emniyetine bağlıdır. Eski adıyla Hacı Hüsrev parkı, yeni ismiyle de Hazreti Kaab cami misafirhanesi olarak geçen yerle alakalı belediye olarak hiçbir ilgimiz ve konuya dair alakamız yok!
Ruhsatsız ve kaçak yapı konumunda olduğu ortaya çıkan o misafirhaneyi işleten Hazreti Kaab Cami imamı Emin Kır: “asayişi emniyet sağlasın, çevreyi de İBB temizlesin!” ifadelerini kullandı.
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan sahabelerden Hazreti Kaab Bin Malik R.A’nın türbesi ile ‘KAAB’ ismini taşıyan Hazreti KaabCamisinde korkunç iddialar ortaya atıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emri ile Eyüpsultan Kaymakamlığı iddialara ilişkin talimat verdi! İnceleme başladı. O imam hakkında inceleme başladı!
T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri BaşkanlığıEyüpsultan İlçe Müftülüğü Hazreti Kaab CamiMisafirhanesi hakkında kan dondurucu olayların yaşandığı iddiasıyla ihbar edilmişti.
Madde kullanıcılarının kol gezdiği ve türbe ziyaretine gelen misafirlerin rahatsız edildiği ile akılalmaz birçok iddalara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ talimatı ile Eyüpsultan Müftülüğü harekete geçti. Konuya ilişkin ifadelerin alınmaya başladığı bildirildi.
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan sahabelerden Hazreti Kaab Bin Malik R.A ile diğer tüm sahabe türbesi ile ilgili sosyal medyada Vatandaşlar; sahabelerin bulunduğu yerlerin temizliği ve çevre düzenlemesi başta olmak üzere, madde kullanıcılarının gelen misafirlere yönelik rahatsızlık veren davranışlarına kadar meselenin ele alınarak çözüm üretilmesini talep etti. ”Sahabelerin türbesi bulunan yerlerin manevi şahsı rahatsız edilmemeli” yorumlarını yaptı.
Eyüpsultan Kaymakamlığı‘nın talimatıyla inceleme başladı. Gelen bir ihbarla harekete geçen basın mensupları, iddiaları araştırmak için düğmeye basmıştı. İddialara yönelik yapılan araştırmalar ihbarın doğruluğunu ve gelen ihbardaki iddiaların gerçek dışı olmadığını güçlendirdi. Eyüpsultan Kaymakamlığı da iddialara yönelik inceleme talimatı verdi! Din görevlisi imam Emin Kır hakkında başlatılan ön incelemede ifadesi alınacak!
Konuyla yakından ilgilenen ve meseleye dair iddialara ilişkin başlatılan incelemeye ciddiyetle hassasiyet gösteren Eyüpsultan Müftülüğü ve yetkililerine vatandaşlar sosyal medyada teşekkür etti. Eyüpsultan Müftüsü Basri BEKTAŞ hakkında vatandaşlar ”Sayın müftüm, konuya hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.” ve ”Sahabelerin manevi şahsına saygı gösteren ve meseleyi ciddiyetle ele alan müftü Basri BEKTAŞ‘tan Allah razı olsun.” gibi yapılan olumlu yorumlar gözden kaçmadı.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri BaşkanlığıEyüp Müftülüğü Misafirhanesine yönelik gelen ihbardaki iddialara ilişkin yapılan araştırma ve röportajlar da, “Bu misafirhanede akılalmaz olaylar var!” dedirtti.
Hazreti Kaab r.a.’nın da aralarında olduğu sahabelerin bulunduğu hazirenin hemen yanıbaşında madde kullanıcılarını rehabilite eden Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı “ÇODEM” olmasına rağmen, misafirhane tabelası altında sözde rehabilitasyon usulü ile insanları topluma kazandırıldığının aksine kan dondurucu ve akılalmaz iddialar ortaya atıldı.
Peki, Hazreti Kaab Bin Malik R.A’nın camisi ve Misafirhanesinde neler oluyor?
Misafirhaneden sorumlu Din görevlisinin de aralarında olduğu bir suç mekanizması ile zincirleme şekliyle suçların meydana geldiği iddialar arasında.
Yaşanan bu olaylar ve korkunç iddiaların muhatapları ile birlikte ilgili bakanlıkların birim yöneticilerine ulaşmaya çalışan basın mensuplarının gayretli mücadelesi ve araştırmalar sonucunda elde edilen verileri ulaştırma çabaları cevapsız kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emri de havada kaldı.
Hazreti Kaab Cami İmamı E. K., yaşanan olaylarla ilgili kendisi hakkında yapılan haberlere ilişkin “haberleri kaldırın, benim Google’da daha güzel haberlerim var!” ifadelerini kullandı.
İstanbul Eyüp Müftülüğü’ne Hazreti Kaab Camiİmam Hatibi E. K., “yaptığınız bu haberler yüzünden Eyüp Müftülüğü’nün bana yaptığı düzenli ödenek ödemesi artık kesildi. Eyüp Müftülüğü artık bana ödeme yapmıyor. Haberleri derhal kaldırın.” vurgusunda bulundu.
Hazreti Kaab Cami İmam Hatibi E. K., gazetecileri arayarak; ‘misafirhanedeki madde kullanıcısı sokak psikopatlarını zor tutuyorum. Aralarında keskin nişancılar da var. Adresinizi soruyorlar. “Hocam bırak gidip vuralım” diyorlar. Bende bu kriminal kişileri zor tutuyorum. Benim hakkımda yaptığınız haberleri eğer kaldırmazsanız bu kişiler devreye girecek, sonrasına karışmam’ tehdidinde bulundu.
Din görevlisinin iddialarla ilgili meseleleri iyileştirme yoluna giderek söz konusu durumun nasıl düzelebileceği yönünde adım atması yerine; hakkında yapılan haberlerin kaldırılması için mücadele vermesi dikkat çekti. Kamuoyunda gündeme gelen olaya ilişkin vatandaşlar sordu; “haberleri kaldırma çabaları yerine akılalmaz iddiaların ortadan kaldırılması ve söz konusu türbe ve cami etrafının vakalardan arınmasına yönelik neden gayret göstermiyor. Kendisini aklamak yerine neden haberleri kaldırmak için tehdit ediyor. Demekki iddialar doğru…” yorumları yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emrine Eyüpsultan Müftülüğü uymamıştı!
İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan sahabe Hz. Kaab R.A’nın türbesi ve ismini taşıyan Hazreti Kaab Camisinde akılalmaz iddialar gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gereği yapılsın’ emrine Eyüpsultan Müftülüğü uymamıştı!
T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Hazreti Kaab Cami Misafirhanesi adı altında faaliyet gösteren yapı içinde kan dondurucu olayların yaşandığı iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığının konuya ilişkin, ‘Gereği yapılsın’ emrine rağmen Eyüpsultan Müftülüğünün harekete geçmemesi dikkat çekti. Peki, Hazreti Kaab camisi ve Misafirhanesinde neler oluyor?
D. B. isimli bir kadın, Hazreti Kaab camisi Misafirhanesi ile ilgili ve caminin görevli imamı hakkında akılalmaz iddialar ortaya koydu.
D. B.; üzerindeki tabelada T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eyüpsultan İlçe Müftülüğü yazan hazire de: “Uyuşturucu, define, ve insan ticareti ile birlikte organ mafyacılığı yapılıyor” dedi.
D. B. isimli kadının kan donduran itiraflarına göre, “yaşananlar bunlarla sınırlı değilmiş” dedirtti. D.B; “Benim de organlarımı aldılar. Hatta, caminin imamı olacak adam önce bana bilmediğim bir şey yaparak bedenimin uyuşmasını sağladı ve ardından da benim uzun olan saçlarımı kesti. Sesimi çıkarmak istediğim zaman cami imamı beni dövüyor.” ifadelerin de bulundu.
D.B; “Bana ve benim gibilerine yaşatılanlara ses çıkarmak istenildiğinde cami imamı ve misafirhanede kalan kriminal kişiler tehdit ile döverek susturuyorlar. Burada uyuşturucu satılıyor. Burada organ ticareti yapılıyor. Burada gelen misafirlerin bebekleri çalınıp zengin ailelere satılıyor. İşin içinde kamu görevlileri de var. Misafirhane kimliği koca yalan ve tamamen bir kılıf!..” vurgusunda bulundu.
Eyüpsultan’daki Caminin etrafına ve çevre temizliğine bakıldığında pislikten, bakımsızlıktan, çürüdüğü görüldü. Uyuşturucu bağımlılarının, uğrak noktalarından olan Hazreti KAAB Camii, evsizlere ve bağımlılara yönelik barınak sağladığı ve sözde kendilerine sahip çıkıldığı iddia edilerek Ulusal basında haber de yapılmış.
Ancak manzaralar tam tersini gösteriyor.
Konuyla ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığıİnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı ile 14 dakikalık bir ihbar/şikayet telefonu görüşmesi nezdinde; İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığınca ‘Mutlaka gereği yapılacaktır” dedi.
İnceleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı ”Gereğini yapın” talimatını alan İstanbul İl Müftülüğü ilgili emri Eyüpsultan İlçe Müftülüğüne hemen iletti. Ancak, Eyüpsultan İlçe Müftülüğüharekete geçmedi!
Bağımlılara ve evsizlere yönelik sözde hizmet veren Kaab camisi ve Misafirhanesinin 30 metre gerisinde ve hemen yanı başında Aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı Beyoğlu sosyal hizmetler müdürlüğünce hizmet verilen ve bünyesinde uzman doktorlar, psikolog ve rehabilitasyon personelleri bulunan ‘ÇODEM Tedavi Merkezi’nin olmasına rağmen Misafirhane görünümüyle yasa dışı bu faaliyetlerin sürdürülmesi vahim iddiaları güçlendiriyor.
Sahabe Hazreti Kaab R.A.’nın kabrinde görevli personelin konuya ilişkin verdiği yanıtsa kan dondurucu cinsten! Kabir ve türbe görevlisi: “Türbeye gelen misafirlerimiz de gördüklerinden rahatsız. Durum öyle vahim ki, ben bile Türbeden dışarıya korkudan çıkamıyorum!” ifadelerini kullandı.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri BaşkanlığıEyüpsultan İlçe Müftülüğü Hazreti Kaab camisi ve Misafirhanesi tabelasıyla yaşanan vahim bu iddialara ilişkin bölgedeki vatandaşlar soruyor, ne zaman yetkililer harekete geçecek ve ne zaman müfettiş atanacak?
Sosyal medyada ilgili cami imamı ile hakkında dikkat çeken olumsuz paylaşımların bulunması iddiaların gerçek olduğu yönündeki görüşleri güçlendiriyor.
İşte o paylaşımlar;
Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinden miniklere yangın eğitimi