DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’NDEN ULUSLARARASI BARIŞ KONFERANSI
DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’NDEN ULUSLARARASI BARIŞ KONFERANSI
BDU DİPLOMATLAR BİRLİĞİ’DEN ULUSLARARASI BARIŞ KONFERANSI
BDU’dan Küresel Çağrı: “Sivil Toplum Örgütleri, Sivil Diplomaside İtici Güçtür ve STÖ’ler Güçlerini İnsanlık Yararına Ortak Paydada Birleştirmelidir.”

BDU Diplomatlar Birliği tarafından TITU Belçika Teknoloji Enstitüsü ve WOFP Dünya Barış Örgütü işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası Barış Konferansı", 27 Temmuz'da gerçekleşti.
“Dijital Dünyada Barışa Yeni Fırsatlar Sunmak” mottosuyla düzenlenen Uluslararası Barış Konferansı’na, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, Avrupa Birliği, ABD, Belçika, Portekiz, İngiltere, İspanya, Arnavutluk, Mısır, Kamerun, Nijerya gibi farklı ülkelerden ve uluslararası örgütlerden yüze yakın kişi katıldı.

Dünya genelinde, barışın korunması, diplomasi, kalkınma, işbirliği, iklim değişikliği, göç, terörizm, uyuşmazlıkların çözümü,açlık, yoksulluk, sürdürülebilirlik, savaşın önlenmesi, küresel arabuluculuk, ticari işbirlikleri, dijital dönüşüm gibi alanlarda faaliyet gösteren STÖ’ler konferansa önemli katkılar sağladı. Ayrıca, siyasetçiler, diplomatlar, akademisyenler, iş insanları ve yazarların da katıldığı konferansta farklı fikirlerin ve önerilerin ortaya çıkması sağlandı.
BDU Diplomatlar Birliği’nden Çağrı
Sivil diplomasinin yaygınlaşması ve gelişmesi için çaba harcayan BDU, sivil toplum örgütlerinin uluslararası düzlemde “itici güç” olduğuna inanmaktadır.

BDU Kurucu Başkanı Musa Karademir, barış konferansında sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerine bir çağrıda bulundu. Karademir çağrısında şunları söyledi: “ 1950'lerde kurulmaya başlayan uluslararası sistemin günümüzde "tıkandığını" görmek üzücü. Çok yoğun ve ciddi sorunlarımız var. Savaş, göç, terörizm, açlık, yoksulluk, çevre felaketleri, salgın hastalıklar ve pek çok uluslararası kriz çözümsüzlük kıskacındadır. Biz sivil toplum kuruluşları üçüncü sektör olarak tanımlanıyoruz ve politika üretmede "itici güç" konumundayız. Gelin, güçlerimizi birleştirelim. Sivil diplomasi yürütelim. Sivil diplomasinin gelişmesini sağlayalım. Sivil diplomasinin yanı sıra, savaşın önlenmesi, barışın korunması, kriz yönetimi, küresel arabuluculuk, dijital dönüşüm, yapay zeka, inovasyon, Ar-Ge, kalkınma, ticari işbirlikleri, açlık ve yoksullukla mücadele, göç, terörizm gibi alanlarda beraber çalışalım. "Ortak bir dil-ortak bir anlayış-ortak bir gelecek" için, uzmanlığımızı/ profesyonelliğimiz, uluslararası gücümüzü, kaynaklarımızı ve ağlarımızı bir araya getirelim. ”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.