CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA ULAŞMALIYIZ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.05.2023 - 19:13, Güncelleme: 09.05.2023 - 19:13
 

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINA ULAŞMALIYIZ

BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir, 9 Mayıs Avrupa Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Karademir şunları söyledi: “ 9 Mayıs 1950 tarihinde, Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, Avrupa'da kalıcı barışın sağlanması gerektiğini açıkladığında, Avrupa İkinci Dünya Savaşı’nın ağır bedelini çoktan ödemişti. Avrupa’yı bir daha savaşmayacak şekilde bir araya getiren ve “Schuma Deklerasyonu” olarak bilinen bu belge, Avrupa Birliği’nin temelini atacak ve değerler manzumesini oluşturacak bir başlangıç sayılıyordu. 73 yıldan bu yana Avrupa Birliği (AB) değişiyor ve gelişiyor. 6’lar Topluluğu’ndan, 27’ler Birliği’ne evrilen AB, küresel bir oyuncu olmak için de çabalamaktadır. Türkiye 1963 Ankara Antlaşması’ndan bu yana sürdüğü AB ilişkilerinde, bugün tam üyelik için aday statüsü verilmiş ve on yıllardır kapıda bekletilen bir ülke konumundadır. 9 Mayıs Avrupa Günü’nde, Türkiye-AB ilişkileri yeniden rayına oturtulmalıdır. Türkiye’de yapılacak 14 Mayıs seçimleri sonrası, kazanan her kim olursa olsun, ilişkilerin normalleştirilmesi zaruridir. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, siyasi ilişkilerin canlandırılması, serbest dolaşım kapısının aralanması, mülteci meselesi ve uluslararası terörizm de işbirliği, acil konuların başında gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, 100. Yılını kutlarken, Avrupa Birliği’nin temel hak ve özgürlüklerini, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, ekonomik gelişmişlik düzeyini elbette hak etmektedir. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyıla girerken, küresel bir oyuncu olmak da onun en doğal hakkıdır.

BDU Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Musa Karademir, 9 Mayıs Avrupa Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Karademir şunları söyledi:

9 Mayıs 1950 tarihinde, Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman, Avrupa'da kalıcı barışın sağlanması gerektiğini açıkladığında, Avrupa İkinci Dünya Savaşı’nın ağır bedelini çoktan ödemişti. Avrupa’yı bir daha savaşmayacak şekilde bir araya getiren ve “Schuma Deklerasyonu” olarak bilinen bu belge, Avrupa Birliği’nin temelini atacak ve değerler manzumesini oluşturacak bir başlangıç sayılıyordu.

73 yıldan bu yana Avrupa Birliği (AB) değişiyor ve gelişiyor. 6’lar Topluluğu’ndan, 27’ler Birliği’ne evrilen AB, küresel bir oyuncu olmak için de çabalamaktadır.

Türkiye 1963 Ankara Antlaşması’ndan bu yana sürdüğü AB ilişkilerinde, bugün tam üyelik için aday statüsü verilmiş ve on yıllardır kapıda bekletilen bir ülke konumundadır.

9 Mayıs Avrupa Günü’nde, Türkiye-AB ilişkileri yeniden rayına oturtulmalıdır. Türkiye’de yapılacak 14 Mayıs seçimleri sonrası, kazanan her kim olursa olsun, ilişkilerin normalleştirilmesi zaruridir. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, siyasi ilişkilerin canlandırılması, serbest dolaşım kapısının aralanması, mülteci meselesi ve uluslararası terörizm de işbirliği, acil konuların başında gelmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, 100. Yılını kutlarken, Avrupa Birliği’nin temel hak ve özgürlüklerini, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, ekonomik gelişmişlik düzeyini elbette hak etmektedir. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyıla girerken, küresel bir oyuncu olmak da onun en doğal hakkıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve nethaberler.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.