Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk sağlığı ve hastalıkları (Pediatri) ile ilgili…

Bugün yanlış bilinen çocuk

Bugün yanlış bilinen çocuk sağlığı ve hastalıkları (pediatri) hakkında eksik yada yanlış bilgilere sahip olarak çocuklara evde uygulanan tedaviler bazı büyük sorunlara yol açabilmektedir.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları (Pediatri) hakkında

Pediatri bölümü olarak adlandırılan çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü uzman doktorlarıyla birlikte tüm hastane ve özel kliniklerde hizmet vermektedir. Doğumdan itibaren ergenlik çağına kadar olan yaş gruplarının hastalıkları ve tedavi süreçleriyle ilgilenen bir bilim alanıdır. Çocukları doğumdan itibaren aşı takibi, fiziksel gelişimleri ve motor beceri gelişimlerini kontrol ve takibini yaparlar.

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ( PEDİATRİ ) HİZMET ALANLARI

Çocuk sağlığı herkes için önemli ve dikkat isteyen bir husustur. Büyüklerimizin bilgileri, deneyimleri tabi ki bizim için değerlidir ama günümüzde bu konuda oldukça uzman doktor var iken evde bilinmeyen yöntemleri uygulamaktan kaçınılmalıdır. Çocuk sağlığı ve hastalıkları birçok alanda çocuklara sağlık hizmetleri sunmaktadır.

Çocuk Cerrahisi
Çocuk Kardiyoloji
Çocuk Nöroloji
Çocuk Ve Ergen Psikiyatrisi
Çocuk Hematolojisi
Çocuk İmmünolojisi Ve Alerji Hastalıkları
Çocuk Nefroloji
Çocuk Onkoloji
Çocuk Üroloji
Çocuk Endokrinolojisi
Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji Ve Beslenme Uzmanı
Çocuk Yoğun Bakım Uzmanları

Doğru bölüm ve alanında uzman doktorlarımız sayesinde çocuklarımızın sağlığını koruyabilmek ve tedavilerini daha hızlı ve ağrısız anlatmalarını sağlamak çok daha kolaydır.

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI UZMANLARININ YAPMASI GEREKEN TAHLİLLER

Her çocuğun anne karnından itibaren tüm tahlil tetkikleri yapılarak incelenmesi ve takip edilmesi gereklidir ki ilerleyen yaşlarında sağlıklı bir hayat yaşasınlar. Buna göre yapılması gerekli testler ( Tahliller ) nelerdir?
Topuk kanı testi, yeni doğan işitme testi, göz testi gelişim tarama testi, yüksek tansiyon Ve kan tahlillerinin yapılması zorunludur.

TOPUK KANI TESTİNİN ÖNEMİ

İlk topuk kanı testi doğumdan bir kaç gün sonrası alınır. Diğer topuk kanı ise 5. gün aile hekimliklerine verilebilir. Alınan topuk kanı ile daha meydana çıkmadan çocukta olan hastalıkları bulup tedavisine erken başlamak açısından önemli bir testtir.

İŞİTME TESTİNİN ÖNEMİ

İşitme testi bebeklerin ilk 3 aylık döneminde yapılması gereken tarama testidir. Bu test ile ileride yaşanabilecek konuşma zorlukları ve işitme sorunları ortadan kaldırılabilir.

GÖZ MUAYENESİ ÖNEMİ

Bebekte doğuştan var olabilecek katarak kontrolü açısından yeni doğduğunda yapılması gereken göz muayenesi çok büyük önem taşımakta.

Yapılması gereken ikinci göz muayenesi bebeğin 6 ile 12. ayına kadar şaşılık olup olmadığına bakılması gereken testtir. Üçüncü göz muayenesi 1 yaşından 3 yaşına kadar olan süreçte göz tembelliğine bakılmak üzerine yapılır. Son göz muayenesi ise 3 ile 5 yaş arasında olanıdır. Son olarak yapılan bu test ileride çocukta hipermetrop ve astigmat gibi sorunların olup olmadığı taranabilmektedir.