Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytinler dallarda kaldı! Zeytinciler fiyatların yükseltilmesini bekliyor: Tarlada 50 markette 130 TL

Zeytin üreticilerinin canları sıkkın!

Zeytin üreticilerinin canları sıkkın! Zeytin bu sene dallarında kaldı! Zeytin üreticileri ise fiyatların yükseltilmesini bekliyor! Tarlada 50 lira olan zeytinin fiyatı marketlerde 130 lira…

Zeytinler dallarında kaldı! Zeytinciler fiyatların yükseltilmesini bekliyor: Tarlada 50 markette 130 TL

Mersin’in Mut ilçesinde zeytin fiyatlarındaki ani düşüş, üreticiler arasında büyük tepkiye neden oldu. Zeytinin kilosu 30 ila 70 TL arasında satılırken, tüccarlar ve zeytinyağı üretim tesisleri tarafından yapılan 5 TL’lik indirim üreticilerin isyanına sebep oldu. Bu duruma tepki olarak zeytin hasadını erteleyen üreticiler, fiyatların düzeltilmemesi halinde hasat süresini uzatma ve zeytinlerini yağlığa çıkarma kararı aldı.

ZEYTİNİN KİLOSU 50 TL, MARKETTE 400 GRAMI 130 TL

zeytin-fiyati-ne-kadar-2.jpg

Mut Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsüm Kevser, zeytin kilo fiyatlarının düşmesine karşı üreticilerin birleşerek tepki gösterdiğini belirtti. Zeytinin kilosunun 30 ila 70 TL arasında değiştiği bir dönemde, tüccarların 5 TL’lik indirim kararı alması üreticileri olumsuz etkiledi. Kevser, “Eğer bu fiyat düşüşleri tüketiciye yansıacak olsa bizler de elimizi taşın altına koyarız. Ancak bu durumda aracılar kazanç sağlıyor. Hasat ettiğimiz iri siyah zeytinin kilosu Mut’ta 50 ila 60 TL arasında satılıyor. Aynı zeytinin marketlerdeki 400 gram fiyatı ise 130 TL. Üreticiler olarak kooperatifte bir araya gelerek haklarımızı korumaya çalışıyoruz” dedi.

ZEYTİN REKOLTESİNDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

zeytin-fiyati-ne-kadar-1.webp

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, zeytin fiyatlarındaki düşüşün, üreticilerin zor durumda kalmasına neden olabileceğine dikkat çekti. Bu yıl zeytin rekoltesinde bir düşüş beklediklerini ifade eden Yılmaz, 269 bin dekar alanda 15 milyon ağaçtan 130 bin ton zeytin ve 10 bin ton yağ elde edilmesini öngördüklerini söyledi. Zeytin fiyatlarındaki indirimin, üreticilerin maliyetlerini karşılamakta zorlanmalarına ve zor durumda kalmalarına neden olabileceği vurgulanıyor.