Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerin altından fışkırıyor kilosu 150 liraya satılıyor! Sıfır sermaye ile yapanlar köşeyi dönüyor… Toplamak için sıradalar

Ülkenin neredeyse her yerinde

Ülkenin neredeyse her yerinde verimli topraklarla örtülü imkanlardan dolayı birbirinden farklı ürünler yetiştirmek mümkün. Bu kapsamda o ilimizde resmen yerin altından fışkıran o yiyeceği rağbet yağıyor. Kilosu 150 liradan satılırken sermaye bile ihtiyaç duymuyor. Doğanın kendiliğinden sunduğu bu yiyeceği toplamak için sıraya giriyorlar.

Yerin altından fışkırıyor kilosu 150 liraya satılıyor! Sıfır sermaye ile yapanlar köşeyi dönüyor... Toplamak için sıradalar

Ülke geneline baktığımızda her bölgede birbirinden çeşitli ürünler yetişiyor. Verimli topraklar sayesinde bu kadar çok ürün çeşitliliği varken her bölgenin kendine has faydalarıyla bilinen yiyecekleri bulunuyor. Bunlardan biri de Antalya’da doğada kendiliğinden yetişen ve bölge halkı tarafından rağbet gören o yiyecek oldu. Hem şifa kaynağı olan hem de lezzeti dolayısıyla sofraların vazgeçilmezi olan bu besinin kilosu da 150 liraya satılıyor. Dolayısıyla yolda bunu toplayan vatandaş aynı zamanda bir iş koluna dönüştürebiliyor.

YOLDAN TOPLAYIP 150 LİRAYA SATIYORLAR

Antalya’nın Serik ilçesindeki halk, doğada kendiliğinden yetişen mantarları toplayarak satıyorlar. Hem şifa kaynağı olarak bilinen hem de iyi bir gelir kapısı olan bu mantarlar yöre halkı tarafından büyük ilgi görüyor. Edinilen bilgilere göre toplanan mantarlar kilosu 150 liradan satılıyor. Özellikle de hafta sonu mantarları toplamak için doğada yürüyüşe çıkıyorlar. Öte yandan oldukça şifalı olan bu mantarlar sofralardan eksik edilmiyor.

yeni-proje-1-003.jpg

MANTARIN FAYDALARI

Mantarların besin değeri oldukça yüksektir. İçerisinde bulundurduğu protein, lif vitamin ve mineraller sayesinde vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, hücre yenilenmesine yardımcı olur ve enerji üretiminde fayda sağlar.

yeni-proje-2-004.jpg

İlaç olarak da kullanılan mantarlar ilaç sanayinde kanser, AIDS, alzheimer gibi hastalıkların tedavisi için başvurulan bir bitki türüdür. Bunun yanı sıra endüstriyel ürün olarak da kullanılan mantarlar biyoteknoloji alanında ilaç, gıda ve kozmetik üretiminde başvurulan bir bitkidir.

yeni-proje-3.jpg

Mantar konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zehirli mantarlara dikkat edilmesidir. Tüketildiği takdirde ciddi sağlık problemlerine yol açan zehirli mantarlar insanların ölümüne bile neden olabilir. Dolayısıyla mantar toplama işleminde zehirli mantarlarla normal mantarların karıştırılmaması hayati önem taşır.

Tüm bunların yanı sıra mantarlar, alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Eğer ki bir kişinin mantığıyla acısı varsa ve mantar tükettiği ise bunun sonucunda kaşıntı, kızarıklık, döküntü gibi belirtiler ortaya çıkabilir.