Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YANLIŞLARLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR ÇABUK YAŞLANIR

YANLIŞLARLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR ÇABUK


YANLIŞLARLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR ÇABUK YAŞLANIR

Öğretmenlerin ,annelerin, babaların ve bizlerin kalbine emanet olan çocuklara

özlemleriyle buluşturacak bir dünya yaratmak ancak samimiyet üzre atacağımız adımlara bağlıdır.

Sürekli olarak sınavlara sokulan ve kendini tanımayan, kapasitesinin farkında dahi olmayan çocukların hayat adına bilmedikleri sorular o kadar çok ki;

Eğitim hayatında öğrencinin, toplumda bireylerin kendini tanıması geleceğine doğru hedefler koymasıyla şekillenir.

Sağlıkta doktorlarımız nasıl ki her hastaya aynı reçeteyi yazmaz ise eğitimde de çocuğu tanımadan yapılan eğitim, teşhiş koyulmadan yapılan ameliyata benzer..

Özellikle öğrencilerin akademik kariyer yolculuğunda çocuğun kendini, sınırlarını, etkin ve yetkinliklerini bilmesi, doğru kararlar vermesi, kapasitesinin farkında olarak bir gelecek tayin etmesi “Bilişsel benlik” veya halk ağzıyla sağlam kişiliğin oturmasıyla doğru orantılıdır.

Türk toplumunda “kendini bilen, haddini bilir” sözü bilişsel benliğe geleneksel bir anlam ve manevi değer katan bir karakter duruşudur.

Kendini bilen; kendisiyle ve etrafıyla barışık, başarılarıyla övünmeyen, kibirden uzak, alçak gönüllü güvenilir kişilerdir.

Kendini tanıma özelliğinden bi haber kimseler sürekli birilerine bağımlı, birilerinin gölgesinde yaşayan, etrafında ki olup bitenleri objektif olarak gözlemleyemeyen örnek verecek olursak “cahil cesaretine sahip, kendine faydasız-topluma faydasız bir türlü “kendi olamayan” sağlıklı karar veremeyen öz farkındalığı ve öz bilinci gelişmeyen her şeyi kolay elde edebileceğini sanan kişilerdir.

Teknoloji ve bilişim ağının sarıp sarmaladığı yeni neslin zaman yolculuğunda;

Vatana millete hayırlı evlat yetiştirmenin yeni kurallarındaki özgürlük ve de yaratıcılık maalesef ki cep telefonlarının ve bilgisayar ekranlarının dışına çıkamıyor artık..

Teknolojiyi doğru amaçlar için kullanamayan uyuşturulmuş ve hipnoz edilmiş genç beyinlerin sayısında ki artış üniversite sınavlarındaki başarısızlığında yansımasıdır.

Özgür çocuk veya özgür genç yetiştirmeyi hedeflerken bağımlılık batağına saplanmadan hayatlarını idame ettirebilmeleri ancak “erdemli, şuurlu , bilinçli, kendini bilen nesiller yetiştirmeyi gaye edinirsek mecburi ve toplumsal görevlerimizi de lâyikiyle yerine getirmiş oluruz.

Çocuklara yaşama gücü vermek ebeveynin , aile büyüklerinin ve eğitimcilerimizin görevidir. Onlara maddi ve manevi sınırları aşmadan, özgürlüğü hak saymak cümlemizin görevidir.

Çünkü; YANLIŞLARLA büyüyen çocuklar,

Sadece YAŞLANIRLAR..!

Bunun üstüne Neşet Baba’nın ; 

“Cahildim dünyanın rengine kandım” türküsüde iyi gider…

Bilgi ve Hikmet’te kalınız…