Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YAHUDİLERİN BEKLEDİĞİ MESİH GELİRSE YAHUDİLERİ Mİ, YOKSA YAHUDİLERİN ZULMÜ ALTINDAKİLERİ Mİ KURTARACAKTIR?

“Hıristiyan Siyonistler” diyebileceğimiz Evangelistler

“Hıristiyan Siyonistler” diyebileceğimiz Evangelistler İncil’de geçen kehanetleri gerçekleştirmek uğruna, en büyük son savaş olarak adlandırılan Armageddon Savaşı yaşanmadan ve Arz-ı Mev’ud’a Yahudiler sahip olmadan İsa Mesih’in yeryüzüne gelmeyeceğine iman etmişlerdir. Evanjelistler, Tanrı’yı Kıyamete Zorlamak adına büyük Armageddon Savaşı’nı hızlandıracak adımları atmanın gayreti içindedirler. Evangelist Hıristiyan ve Yahudiler, Armageddon Savaşında ortak bir inanca sahiptirler. Yahudilere göre, bu savaşta Müslümanlar yok edilecek, Yahudiler Arz-ı Mev’ud’a sahip olacaklardır.  Hıristiyanlara göre de, Mesih’in yeryüzüne gelmesi için nihai savaşı, Müslümanlara karşı Yahudilerin kazanması gerektiğinden Müslümanlara karşı Yahudilerin desteklenmesi Hıristiyanlar için dini bir emirdir.

Buradaki mantığın ne kadar hatalı olduğu ortadadır. Mesih, kurtarıcı demektir; Mesih zalimlerin elinden zulüm görenleri kurtarır…  O halde Mesih gelirse Yahudileri mi kurtaracaktır yoksa Yahudilerin zulmü altındakileri mi kurtaracaktır?

İsrailoğulları’nın uzun tarihleri boyunca kendilerine pek çok peygamber gönderen, denizi yararak peşlerine düşen Firavun ordularından kaçmalarını sağlayan, çöllerde kırk yıl hiç çaba sarf etmeden kendilerini yediren içiren ve bu süre sonunda Kudüs’e gelerek mabedi yeniden inşa etmeleri mümkün kılan Rabblerinden hala kendileri için “kurtarıcı” bekleyen Yahudiler binlerce sene geçtiği halde böyle bir kurtarıcı gelmeyince başlarının çaresine bakmaya karar vermiş ve İsrail Devleti’ni kurmak mabedi tekrar inşa etmek ve Büyük İsrail’i inşa etmek için Mesih beklemek yerine maddi ve politik güçlerini acımasızca kullanmaya ve zulümde hoyrat bir şekilde sınırları zorlamaya başlamışlardır.

İnsanlar kendi yapıp ettikleri ile Allah’ın ezelden takdir buyurduğu programı değiştirebileceklerini düşünüyorlar. Hâlbuki Allah’ın takdir ettiğini hangi kulun yapıp ettikleri değiştirebilir? Kıyamet, Allah’ın azim bir programıdır ve arzu ettiği şekilde fiiliyata koyacaktır. Kullardan ve toplumlardan hiç kimse bunu değiştirmeye muktedir değildir. Hele ki Allah’ın dinine harp açarak Allah’ın kullarını öldüren zalimler hiç değil.

Şafak TunçKudüs – İnsanlığın İmtihan Kapısı, 2021-23