Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Siyer-i Nebi Yarışması’nın Bosna Hersek finali düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mili Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleşen “O’na Selam Uluslararası Siyer-i Nebi Yarışması”nın Bosna Hersek finali, başkent Saraybosna’da yapıldı.

#O’na Selam Uluslararası Siyer-i Nebi Yarışması #Diyanet #Bosna

Uluslararası Siyer-i Nebi Yarışması'nın Bosna Hersek finali düzenlendi

Bosna Hersek İslam Birliği katkılarıyla başkentteki Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) düzenlenen etkinlikte, Bosna Hersek İslam Birliğine bağlı okul ve medreselerden 100 öğrenci final oturumuna katıldı.

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatörü Gökhan Aksan, Bosna Hersek’in yanı sıra Hırvatistan, Slovenya ve Sırbistan’da Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Sırbistan’dan da öğrencilerin Saraybosna’daki final oturumuna katıldığını söyledi.

Yarışma sayesinde Bosna Hersek genelindeki tarihi medreselerde okuyan öğrencilerle bir araya gelme imkanı bulduklarını belirten Aksan, “Daha önce bu kapsamda büyük bir yarışma düzenlenmedi.” dedi.

Mostar’daki Karagöz Bey Medresesi öğretmenlerinden Sefko Tinjak, böyle kapsamlı bir yarışmaya katılmaktan onur duyduklarını kaydetti.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Muhamed Dedic, Tuzla’daki Behram Bey Medresesinde eğitim gördüğünü belirterek, “Hz. Muhammed ile ilgili olan her şeyin ayrı bir anlamı ve değeri var.” ifadesini kullandı.

bosna-siyeri-nebi-yarışma-sınav-11

– Yarışma toplam 13 ülkede düzenlendi

Balkan ülkelerinde eğitim gören 1000’e yakın öğrencinin başvurduğu yarışmaya, 100 öğrenci final oturumuna katıldı.

TRT Diyanet Çocuk Frekans bilgileri

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Balkanlar’da toplam 13 ülkede düzenlenen yarışmada, lise öğrencileri arasında kardeşlik duygusunun geliştirilmesi, ortak çalışma yapabilme bilincinin oluşturulması ve gençlerin Hz. Muhammed ile ilgili doğru bilgi edinmelerinin sağlanması hedeflendi.

Yarışma kapsamında her okuldan başarı gösteren 3 öğrenci umreye gitmeye hak kazandı.