Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Topraktan minerali çeşme gibi çekiyor! Bitkilerin anası faydasıyla şaşırttı, Portakaldan 20 kat fazla C vitamini var

Topraktan sünger gibi çektiği

Topraktan sünger gibi çektiği tüm minerali vücudunuza taşıyor portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Tüm bitkilerin anası olarak bilinen o kök bitkide ne ararsanız bulunuyor. İster kilo kontrolü sağlayın isterseniz de gribal enfeksiyonlara karşı önlem alın. İşte faydası saymakla bitmeyen o bitki…

Topraktan minerali hortum gibi çekiyor! Bitkilerin anası faydasıyla şaşırttı, Portakaldan 20 kat fazla C vitamini var

İlaç yerine doğanın mucizevi etkilerinden yararlanmak isteyen birçok kişi hayatına faydalı bitkileri dahil ediyor. Yüzyıllardır sağlık alanında kullanılan ve şifasıyla herkese hayran bırakan zencefil, vücuttaki enfeksiyonu azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bitkilerin anası olarak anılan zencefilin faydalarını duyanlar mutlaka hayatına dahil ediyor. İşte faydası saymakla bitmeyen o bitki…

ZENCEFİLİN FAYDALARI NELERDİR?

Vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan zencefil, romatizma, osteoartrit ve iltihaplı hastalıkların semptomlarını hafifletmektedir. Bunun yanı sıra mide bulantısı ve kusmayı önleyen zencefil hamilelikteki bulantıları ve kemoterapiye bağlı oluşan bulantı durumlarını azaltmaya yardımcı oluyor. Zencefilin başlıca faydaları şu şekildedir:

zencefil-1.jpg

Güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olan zencefil serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltıp çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

İçerisinde bulunan antienflamatuar özellikler ile iltihaplanma üzerinde olumlu etkiler sağlayan zencefil eklem ağrıları, artrit ve kas ağrılarının da önüne geçmektedir.

Mide problemlerine karşı koruyucu Kalkan görevi gören zencefil kusma ve sindirim sorunlarına karşı rahatlatıcı etkiler gösterir.

Bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan Zencefil soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan zencefil özellikle tip 2 diyabet riskini azaltarak insülin duyarlılığını arttırmaktadır.

zencefil-icecek.jpg

Uyarıcı etkiye sahip olan zencefilin zihinsel uyanıklığı artırabildiği ve konsantrasyonu güçlendirebildiği belirtiliyor.

Kolesterol üzerinde etkili olan zencefilin kalp sağlığını desteklediği bilinmektedir.

Kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolü sağlar.

Birçok farklı etki sağlayan zencefil günlük beslenme alışkanlıklarını kolayca Entegre edilebildiği gibi sağlık durumu ve hamilelik gibi sorunlardı da profesyonel eşliğinde kullanılabilmektedir.