Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Şafak TUNÇ

Tarihçi yazar İstanbul Uzmanı Şafak Tunç ile Tarihi Yarımada’nın bilinmeyenleri

Tarihçi -Yazar ve İstanbul Uzmanı Şafak Tunç ile Tarihi Yarımada’nın bilinmeyenleri üzerine Moderatör Melis Uludağ eşliğinde 16 Aralık 2023 tarihinde saat 14:00 de Sultanahmet’te bulunan Verni Art Salonunda geçmişe ışık tutan bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Binlerce yıllık bir tarihi mirasın izleri ile dolu İstanbul’un az bilinen bazı özellikleri dinleyicilere aktarmaya çalışacak.  Böylelikle İstanbul ile ilgili az bilinen, unutulmuş veya unutulmak üzere olan bazen de çok bilinen, sık gezilen ancak bu mekânlarda dikkatlerden uzak kalmış ayrıntıları dinleyicilerin dikkatine ve bilgisine sunacak.

Dünyada tarihi öneme sahip pek çok büyük ve eski şehir vardır. Roma, Paris, Viyana, Bağdat, Kahire vs. gibi ancak İstanbul gibi kültür ve uygarlık bakımından çok çeşitli kültürleri potasında eritmiş ve bir kaynaşma noktası olabilmiş kozmopolit bir şehir azdır.

Eski İstanbul’un kalbinde yer alan Verni Art Salon, Küçük Ayasofya Camii ile Sokollu Mehmed Paşa Camii arasında yer almaktadır. Üç kattan oluşan yapı, Osmanlı Döneminde tersane ve tekne yapım malzemeleri deposu olarak kullanılmıştır. Bu tarihi mekanda yapılacak sohbette Şafak Tunç, Roma İmparatorluğu’nun evrensel devlet mirasından Ayasofya’da bulunan İsa ve Meryem tasvirlerine,  tarihin ilk kubbeli bazilikası olan Ayasofya’nın taşıdığı anlamdan,Dikilitaş’a, Doğu Roma’da at yarışlarının yapıldığı Hipodrom’dan Havariyyun (Agios Apostolos) Kilisesi’ne, Quadriga atlarından üç güzellere, Saraçhane’de bulunan 1500 yıllık Aziz Polieuktos Kilisesi’nden Teopolitik konulara kadar geniş bir değerlendirme yapacaktır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ