Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz

Son dakika haberleri… Cumhur

Son dakika haberleri… Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere giren Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de balkon konuşması yaptı. Seçime katılımdan dolayı 85 milyona teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimseye kırgın, kızgın ve öfkeli değiliz” dedi. Ekonomik kalkınma mesajı veren Erdoğan, “Faiz yüzde 8,5’a indi, enflasyon da düşecek” şeklinde konuştu. Erdoğan 1 milyon Suriyelinin daha ülkelerine döneceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin 2. turunu kazanarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Kısıklı’daki konutundan Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de balkon konuşması yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından derlenenler;
“Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil’dekiler sevmez. Onların uzantıları sevmez. Ama biz severiz. İşte şuandaki tablo sevgililerin toplantısı. Şuanda 320 bin kişi burada. Havalimanından buraya kadar yollar tıklım tıklımdı.”

“Sizler Cumhur İttifakı’nı mahcup etmediniz. cumhur İttifakı’nı bu yolda yalnız koymadınız. Gece gündüz demeden beraber yürüdük. Ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılını beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz.”

“Aziz milletim, ekranları başında bizleri izleyen kıymetli vatandaşlarım, sevgili Ankaralılar. Sizleri hürmetle selamlıyorum.”

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz - Resim : 1

“KAZANAN 85 MİLYONDUR”
“2. tur hamdolsun kayda değer bir sıkıntı yaşanmadan tamamlanmıştır. Gayriresmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bizlere vermiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören her bir ferde şükranlarımı sunuyorum.”

“Gerek 14 Mayıs gerek 28 Mayıs’ta tercihini hangi partiden yana olursa olsun sandık başına giden her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte seçimin en sağlıklı yürümesi için görev yapan kamu personelini, sandık görevlilerini, müşahitleri, emniyet mensuplarını tebrik ediyorum. Çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimlerinden birinde milletimiz kararını Türkiye Yüzyılından yana kullanmıştır.”

“Milletimiz Meclis’in çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek yasamadaki kararını belirtmişti. Bu akşam da yürütmedeki kararı kesinleşmiştir. Başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye’dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. Kazanan demokrasimizdir. Hatırlasanız biz her fırsatta kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek demiştik. yine aynı şekilde biz kazandığımızda tek kaybeden kirli planları olanlar ve tefecileri olacak demiştik. Şimdi yine aynı sözü veriyoruz. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluk olarak kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz. Tüm tartışmaları bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz ve milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz.”

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz - Resim : 2

“MİLLETİMİZ TERÖRİST SELO’NUN ÇIKMASINI İSTEMİYORMUŞ”
“Ben hesap uzmanı değilim ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018’de CHP’nin vekil sayısı 146’ydı. 2023’te vekil sayısı 169. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. sayı 129’a düştü. 146’dan 129’a hangisi büyük. Her halde 129 büyük diyemezsiniz. 146’dan 129’a bu vekil sayısını düşürene de haydi diyemezsiniz. Şimdi Kandil’dekilerle onları arkanıza alıp video çekip haydi diyemezsiniz. Bu millet yutmuyor.”

“Kardeşlerim, ne diyordu; “eğer Selo’yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu vereceksiniz”. Benim sevgili milletim ne dedi? Çünkü milletim iyi biliyor. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo’dur. Adaletin hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye’de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo’yu istediğin gibi dışarı çıkartamazsın. Hele ki bizim iktidarlığımızda böyle bir şeyin olması mümkün değil. Bizim iktidarlığımızda adalet mülkün esasıdır.”

“Rahmetli Menderes’in kapıları açmasına rağmen güç zayıflatılmak istedi. Darbeler, muhtıralar, koalisyonlar bunun için yapılmıştır. Köken ve meşreplerimiz bunun için kullanıldı. Sahip olduğumuz muazzam ekonomik potansiyel bunun için engellenmiştir. Ülkemizin doğusundaki, kuzeyindeki güneyindeki potansiyel bunun için örtülmüştür. Siz burada bugün onun için varsınız”

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz - Resim : 3

“AND OLSUN BAŞARAMADILAR, BAŞARAMAYACAKLAR”
“Bugün rahmetli Menderes’in uğruna canın verdiği kalkınma hamlelerimizin şahlanma günüdür. Rahmetli Erbakan’dan rahmetli Türkeş’in davalarına bağlı insanların günüdür. Türkiye Yüzyılı müjdesini verme günüdür. Bunu sizlerle yaptık. Bugün kendi vatandaşlarımızın hem de kendi geleceklerini bizimle gören dost ve kardeşlerimizin şükür dualarının arşa ulaştığı gündür. İşte sandıklar kapandı telefon zincirleri akmaya başladı. Körfez’den İngiltere’ye ve Rusya’ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler. Yarın da devam edeceğini görüyoruz. Türkiye’nin üzerine kurulan tüm oyunlar, sırtına saplanan tüm hançerler, ayağına takılan tüm çelmeler bugün içindi. Alman, Fransız, İngiliz derbileri Erdoğan’ı devirmek için yazmadılar mı? Kardeşlerim işte onlar da kaybettiler. Aylardır kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz. Terör örgütlerinden sapkın akımlara kadar. Buna rağmen and olsun başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar. Bu millet basiretinin ferasetinin ne kadar güçlü olduğunu tekrar tekrar ispatlamıştır. Bundan dolayıdır ki Türk milletinin zafiyetini bulma içine girenle yine kaybedeceklerdir.”

Milletimizle aramızdaki sohbet köprüsü böyle güçlü olduğu sürece çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Şimdi Rabb’ime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum. Aziz Milletim, değerli kardeşlerim seçimle bittiğine göre artık tüm vaktimizi eser üretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak, insanları hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir.”

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz - Resim : 4

ENFLASYON DÜŞECEK MESAJI
“Enflasyonun yol açtığı sonuçlar önümüzdeki en acil konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Başbakanlığım döneminde bunu ispatlayan biz değil miyiz. Biz bunları yaşadık. Bunların böyle bir derdi var mı? Yaparsak yine biz yaparız. Faiz 8,5’a indi ve enflasyon da göreceksiniz o da inecek. Onar bizimle yarışamaz. Onlar IMF kapısında nöbet tutar. Davos’ta şuanda Babacan yanımdaydı o zamanlar. IMF başkanı ile görüşüyoruz 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. IMF Başkanı’na sen taksitlerini alıyor musun dedim. Alıyorum dedi. O zaman sen müdahale edemezsin, sen sadece taksitlerini alacaksın. 2013’te son taksidi ödedik ve IMF ile işimiz bitti. Ama bu CHP ne diyordu? IMF’den borç almamız lazım. O sizin işiniz bizim değil. 10 sene geçti IMF’den borç almadık. Merkez Bankamızın döviz rezervi 25 milyar dolardı. Neymiş 3 milyar dolar verecekmiş. Ya onlar sana delikli kuruş vermez. Tefeciden para isteyenin sonucu sandıklarda ortaya çıktı. Biz emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Güven ve istikrar kavramları çok önemli. Bununla yola devam edeceğiz. Güçlü ekonomi kavramını bunların üzerine kuracağız. Finans yönetimi, yatırım ve istihdam modeli tasarlıyoruz. Sanayiden enerjiye yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz. Doğalgazı bulduk. 1 ay boyunca ücretsiz verdik. 1 yıl boyunca da vatandaşlarımıza verme kararını açıkladı mı? Biz buyuz. Şimdi Gabar’da petrol çıktı. Yatarak değil çalışarak çıktı. Daha önce orada Bay bay Kemal’in dirsek teması halinde olduğu teröristlerin beton dökmeleri nedeniyle çıkartamıyorduk ama şimdi çıkarttık. Dünyada dengeler değişiyor. Türkiye’nin yeri çok başka olacak. Hak ettiğimiz değeri alıyoruz, alacağız. Bölgesel gelişmeleri doğru yönlendirerek, daha iyi çalışarak tehlikeleri uzak tutmaya devam edeceğiz. Bay bay Kemal ne diyordu; güneydeki terör örgütleriyle beraber olacağız. Teröristlerle petrol kaynaklarıyla paylaşmanın adımlarını attılar. Kamışlı bunlardan biridir. sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerini de bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın beklentilerini karşılamak da görevimiz. 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak dönmesini sağladık. Katar’la işbirliği yaptık. Yeni iskan projesiyle 1 milyon kişinin daha dönüşünü temin edeceğiz. Ulaşımdan sağlığa, turizmden spora kadar çıtayı daha yukarı taşıyacak yatırımlarla devam edeceğiz. Ülkenin şartlarına ve gençlere fayda sağlamak için durmak yok. Sağlıkta dünyanın örnek aldığı altyapımızı ve sigorta sistemimizi daha ileri taşıyacak ve yaygınlaştıracağız. Şehir hastanelerini yaygınlaştıracağız.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz - Resim : 5

“MİLLETİMİZİN TÜRKİYE YÜZYILI KUTLU OLSUN”
“Sayın Putin, Trakya’nın halk bölgesi olması yönünde de tebrik etti. Çalışmamız devam edecek. tüketici sistemini sistemi devam edeceğiz hizmetler kaynağının en önemli kaynağı turizmdeki ivmeyi sürdüreceğiz Milletimizin tek bir ferdinin bile kendini sahipsiz hissetmeyeceği şekilde gelişeceğiz. Önümüzdeki dönemin her anını Türkiye Yüzyılına yakışır şekilde değerlendireceğiz.”

“570 yıl önce ne güzel fetih gerçekleşti. Yarın bu fetih İstanbul’da kutlanacak. Ne mübarek komutan ne mübarek ordu. Bu ecdadın torunları olarak görüyorum sizlere inanıyorum sizlere güveniyorum inşallah bu seçimleri giriş kapısı olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı da tarih böyle geçecektir. Türkiye’ye Türkiye de bize emanettir demiştik. Emanete sahip çıktığını için size şükrediyorum. Coşkunuz ve vefanız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatan olarak bu toprakları bizlere emanet etmek için canlarını feda eden şehitlerimize anıyorum. Bizler buradaki varlığımızla şehitlerimizin elden ele bugünlere ulaştırdığı kutlu sancağımızın yere düşmeyeceğini bir kez daha gösterdiniz. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Türkiye Yüzyılı kutlu olsun.”

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de balkon konuşması yaptı! Kimseye kırgın kızgın öfkeli değiliz - Resim : 6

Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşmasını Arif Nihat Asya’nın şu şiiri ile noktaladı;

Biz, kısık sesleriz… minareleri,

Sen, ezansız bırakma Allah’ım!

Ya çağır surda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allah’ım!

Mahyasızdır minareler… göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım!

Bize güç ver… cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allah’ım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah’ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah’ım!

Yarının yollarında yılları da,

Ramazansız bırakma Allah’ım!

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,

Ya çobansız bırakma Allah’ım!

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım