Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da kentsel dönüşümün yol haritasını açıklıyor! Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı

Son dakika haberleri… Cumhurbaşkanı

Son dakika haberleri… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı’na katıldı. 31 Mart’taki Yerel Seçimler için İstanbul mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fırsat buldukça belediyeye gelen değil Fatih’in şehrine kendini heba edecek adayımızı açıklayacağız” dedi. Kentsel dönüşüm için de yol haritasını açıklayan Erdoğan, “Hedefimiz 5 yıl içinde 600 bini acil olmak üzere toplam 1,5 milyon bağımsız bölümü dönüştürmektir.” şeklinde konuştu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için kentsel dönüşümün yol haritasını açıklıyor! Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı’na katıldı.
  • Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümdeki yol haritasını açıkladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından derlenenler;

Dün Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafında gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamış, alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur. 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye ne pahasına olursa olsun, Irak’ın ya da Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına izin vermeyecektir. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler, bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklar. Rabbim kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için kentsel dönüşümün yol haritasını açıklıyor! Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı - Resim : 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL İÇİN DÖNÜŞÜMÜN YOL HARİTASINI AÇIKLIYOR

100 Yılın Dönüşümü İstanbul Programı’nda sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. İstanbulumuzu depreme hazırlama adımlarını atma gururu yaşıyoruz. Nisan ayında şehrimizin en acil ihtiyaçlarından olan kentsel dönüşüm için özgün projeyi paylaşmıştık. Yarısı bizden adındaki kampanyaya 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı.

Kampanyamıza başvurup yüzde 100 anlaşmaya varan bağımsız bölüm sayısı 71 bini geçti. Yüzde 50 bağımsız bölüm sayısı ise 158 bine ulaştı.

Marmara Kentsel Dönüşüm Hizmet Binası’na canlı olarak bağlanıp 100 insanımızla ilk sözleşmeleri imzalayacağız. Yarısı bizden kampanyasını fiilen başlatmış olacağız. İstanbullu kardeşlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

3037 KONUTUN TEMELİ ATILACAK

Bugün atacağımız bir diğer kritik adım yıkım programının başlatılmasıdır. Toplam 17 yapıda yer alan 261 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştireceğiz. Bağcılarda 371, Gaziosmanpaşa’da 1096, Tuzla da 3 farklı noktada 1570 olmak üzer 3037 konutun temellerini atıyoruz. İstanbul’da Yüzyılın Dönüşümü Projemize start veriyoruz.

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda 50 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz 11 ili etkileyen afetten sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olması düşünülemez. Depremi en başa almamız gerekiyor. Marmara’da meydana gelen depremler çalışmaların daha da hızlanması gerektiğini gösteriyor. Depreme karşı hazırlık yapmak bizim için tercihten öte zorunluluktur. Coğrafi olarak depremle burun buruna yaşayan bir ülkeyiz. Son bir asırda 6 ve üzeri 230’dan fazla depreme maruz kaldı. Bunlarda 130 bini aşkın kardeşimiz vefat etti. Sadece insani açıdan değil ekonomik açıdan da çok ağır bedeller ödedik. Son olarak 6 Şubat depremlerinin Türk ekonomisine maliyeti 104 milyar dolardır. Her deprem sonrası madden ve manen toparlanmak için yıllar harcadık. Kalbimizde açılan yaralarsa muhtemelen hiç kapanmayacaktır.

Hiçbirimizin depremi hafife alma, depreme gözlerini kapama gibi bir lüksü olamaz. Deprem riskini aklımızdan çıkartamayız. bunu unutmak demek 17 Ağustos ve 6 Şubat gibi felaketlerle yeniden karşılaşmak demektir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için kentsel dönüşümün yol haritasını açıklıyor! Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı - Resim : 2

MUHALEFETE TOKİ GÖNDERMESİ

Teşhisi doğru koymak tedavinin yarısıdır. Depremle mücadeleyi önce zihinlerde başlatmalıyız. Deprem değil, çürük, sağlıksız dayanıksız bina öldürürü kabullenmeliyiz. Yapı stokunun süratle yenilenmesi gerekiyor. Başta İstanbul olmak üzere 81 vilayete yapılan en büyük iyiliğin kentsel dönüşüm olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye genelinde toplam 36 milyon bağımsız alan bulunuyor. Bunları 6 milyonu risk altında, 2 milyonu acilen değişmeli. Bu meseleye özel önem ve öncelik verdik. 2012’de tarihimizde ilk defa kentsel dönüşüm yasası çıkarttık. Toplam 2 milyon alanın dönüşümünü sağladık. 400 bin bağımsız alanın dönüşümü halen devam ediyor. 1 milyon 300 binden fazla konut ürettik. Milyonlarca vatandaşımızı gecekondu denilen sağlık yapılardan kurtararak güvenli konutlarına kavuşturduk. 13 milyon insanımızı hayallerine dokunduk. TOKİ’nin ne kadar hayati bir rol oynadığını  6 Şubat’ta gördük. Yıllardır CHP zihniyetinin eleştirdiği TOKİ evlerindeki yapı ve teknikle cevabı alnının akıyla 6 Şubat’ta verdi. Hiçbir sıkıntı ve can kaybı yaşanmadı.

İstanbul’da toplam 7,5 milyon bağımsız bölüm yer alıyor. 2012’den itibaren 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. 171 bin bölümün dönüşümü ise devam ediyor. İstanbul genelinde yürütülen çalışmalar için 128 milyar lira kaynak kullandık. Hedefimiz 5 yıl içinde 600 bini acil olmak üzere toplam 1,5 milyon bağımsız bölümü dönüştürmektir.

CHP ve zihniyeti her zaman olduğu gibi iş yapmanın değil takoz koymanın peşindeler. Kanunla ne vatandaşın evine el konulması ne de mülkiyet hakkının elinden alınması mümkün değildir. Amaç kentsel dönüşümün başlamasını hızlandırmaktır. Bir kez daha vatandaşımızı muhalefetin ve marjinal gurupların yalanlarına fırsat vermemeye çağırıyorum. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm yalanıyla sabote etmelerine kesinlikle izin veremeyiz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için kentsel dönüşümün yol haritasını açıklıyor! Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı - Resim : 3

“İSTANBULLU KARDEŞLERİME ÇÜRÜK EVLERİ REVA GÖRENLERE EYVALLAH DEMEYECEĞİZ”

Kendileri lüks binaları yaşarken benim İstanbullu kardeşime dayanıksız, çürük, çirkin yapıları reva görenlere Eyvallah diyemeyiz. İstanbul’un kentsel dönüşüm sürecini yapacağız.

İstanbul’da belirlenen rezerv alanlarına 400 bin konut inşaa ederek kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Yarısı bizden kampanyası ile 350 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız. Bunları ilaveten ilimiz genelinde 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz. Kentsel dönüşüm için vatandaşlarımızın da desteğiyle şehrimizin çehresini değiştireceğiz. Aklında soru kalbinde şüphe olan kardeşlerimizi modern evlerine kavuşturacağız.

Bir derdi davası olmayanların çözüm, eser, yatırım, hizmet peşinde olması zaten beklenemez. Partimizi, ittifakımızı rakiplerimizden ayıran budur. Milletimizin derdi bizim derdimizdir.