Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saç dökülmesine karşı en güçlü karışım oymuş! Saç derisi bariyerini onarıp yeni saç çıkarıyor

BAKIM

BAKIM


Saç dökülmesi, pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Genetik faktörler, stres, boya gibi aşırı kimyasal işlemlere maruz kalmaz, sağlıksız beslenme, zararlı alışkanlıkları gibi çok etken saç dökülmesini tetikliyor. Saç dökülmesini durdurmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Özellikle doğal yağlar saç dökülmesini önleme konusunda oldukça başarılı. Saç dökülmesini durdurmak için bu yağları bakım rutinine ekleyerek sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.
Saç dökülmesi sorunu en sık yaşanan saç problemlerinin başında geliyor. Saç dökülmesinin pek çok nedeni bulunuyor.Sağlıklı saçlara sahip olmak için öncelikle dengeli beslenmek ve düzenli olarak saç bakımı yapmak gerekiyor. Saç dökülmesi sorunu için kullanılan doğal yağlar saç diplerini besliyor. Saçların dökülmesini engelliyor. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek oluyor.
Saç dökülmesi sorunu yaşayanlardan biriyseniz mutlaka bu doğal yağları saç bakım rutinine eklemeniz gerekiyor. Vitamin ve mineral deposu yağlar ile halat gibi güçlü saçlara sahip olun.
Saç dökülmesine neden olan başlıca sebeplere bir göz atalım.1. Stres: Stres, tüm vücudun işleyişini sıkıntıya sokar ve vücuttaki besinlerin dengesizliğine yol açar ki bu da saç dökülmesinin en büyük nedenidir.2. Diyet: Saç folikülü vücudun içinden beslenir ve ona ne verdiğimiz, bize sağlıklı veya sağlıksız saçlar vermede çok önemlidir. Biyotin, çinko ve D vitamini eksikliği olan bir diyet saç dökülmesine neden olur.3. Kilo kaybı: Aniden çok kilo verdiğimizde, bazı önemli besinleri de kaybedebilir ve saç dökülmesine neden olacak eksiklikler geliştirebiliriz.4. Yetersiz beslenme: Yetersiz ve düzensiz beslendiğinizde saçlarınız için gerekli olan vitaminler vücutta eksik kalır. Bu durumda saç kökleri zayıflar ve dökülür.5. Yaş: Yaşlandıkça saç kökleri zayıflar ve incelmeye başlar. Bu cinsiyetten bağımsızdır ve hemen hemen herkesi etkiler.
SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL OLUR
  SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL OLUR?  Yukarıdaki nedenlerden herhangi biri ile saç folikülü daralmaya ve saç kökleri incelmeye başlar. Bu da saç sağlığının bozulmasına yol açar.Saç kökleri incelmeye başladıktan bir süre sonra dökülür. Bu sebeple saç köklerini iyi beslemek ve saç tellerini onarmak gerekir. Yeterli beslenme, uygun saç bakımı ve tedaviler ile bu saç dökülmesini sağlıklı bir saça dönüştürebilirsiniz.
KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI
KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI Kabak çekirdeği yağı, saç büyümesini destekleyen ve saç dökülmesini azaltan antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından zengindir.Saç kalınlığını ve yoğunluğunu iyileştirmeye yardımcı olan eşsiz bir amino asit olan cucurbitin içerir. Kabak çekirdeği yağını saç köklerine uygulayarak saç dökülmesini durdurabilirsiniz.