Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya, yeni Türk Lirası kararı aldı! İşlemler genişletiliyor

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı özel operasyon sonrasında ABD, Birleşik Krallık, Avrupa Birliği ülkeleri, Kanada, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerden Moskova’ya yönelik binlerce yaptırım kararı alındı. Rus hükümeti, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu “dost ve tarafsız” ülke yatırımcılarına Rusya’daki döviz piyasasında işlem yapma izni vermişti. Bugün de yeni hamle geldi.

Rusya'dan yeni Türk Lirası kararı! İşlemler genişletiliyor

Moskova Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamada, piyasa katılımcılarının döviz üzerinden işlem yapmalarına yönelik seçeneklerin 25 Eylül itibarıyla genişletileceği belirtildi.

Rusya'dan yeni Türk Lirası kararı! İşlemler genişletiliyor - Resim : 1

Piyasa katılımcılarının, merkezi karşı taraf (MKT) ile tezgah üstü piyasa (OTC) işlemelerini artık Türk lirası-Rus rublesi, ABD doları-Türk lirası çiftleri ile gerçekleştirebilecekleri bilgisine yer verilen açıklamada, liranın yanı sıra Hong Kong doları-Rus rublesi ve ABD doları-Hong Kong doları döviz çiftleri ile de işlemler yapılabileceği bildirildi.

Rusya'dan yeni Türk Lirası kararı! İşlemler genişletiliyor - Resim : 2
Açıklamada, söz konusu yeniliğin piyasa katılımcıları için fırsatları genişleteceği ve yabancı şirketler de dahil olmak üzere müşterilere hizmet verme konusunda esneklik sağlayacağı kaydedildi.

Rusya'dan yeni Türk Lirası kararı! İşlemler genişletiliyor - Resim : 3

Rus hükümeti, bugün aralarında Türkiye‘nin de bulunduğu “dost ve tarafsız” 30 ülkeden yatırımcılara Rusya’daki döviz piyasasında işlem yapma izni vermişti.