Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan Hoca cenazesi defnediliyor! Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hocanın cenaze namazı bugün Diyarbakırda kılınıyor

Diyarbakır Ulu Cami’deki konuşmaları
Diyarbakır Ulu Cami’deki konuşmaları

Diyarbakır Ulu Cami’deki konuşmaları ile adını duyuran Ramazan Böçkün, İstanbul Fatih’te bulunan Kocamustafapaşa Caddesi’ndeki bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu bıçaklanarak öldürüldü. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Fatih'te çıkan tartışma sonucu "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" öldürüldü
  • “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Böçkün, İstanbul Fatih’te bir kavga esnasında bıçaklanarak öldürüldü.
  • Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, İstanbul’da kendisine ait çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü. 
  • 1972 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Ramazan Pişkin, kentte “Filozof Ramazan” lakabıyla da tanınıyordu. 
  • Eski bir videosunda İslamiyet’le ilgili kitaplar okuyarak kendini yetiştirdiğini söyleyen Pişkin, bir süre sonra çevresinden kendisine “Deli” diyenler olduğunu ve hakaretlere uğradığını belirtti. 
  • 2015 yılından beri başta Diyarbakır Ulu Cami olmak üzere camilerde yaptığı konuşmalarla tanınmaya başlayan Pişkin, sosyal medya platformlarında yayılan videolarıyla ünlü oldu. Pişkin’in öldürülmeden kısa süre önce İstanbul’a gelerek çay ocağı açtığı öğrenildi.
  • Pişkin, 2020 yılında haftada bir gün mezarlıklardaki ağaçları budayarak ve tespihçilere yardımcı olarak geçimini sağladığını söylemişti. 
  • Ramazan Pişkin, 2022 yılında gözaltına alındı ve Elazığ’da bulunan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne yatırıldı. Diyarbakır 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 27 Mayıs 2020’de açıkladığı kararda, Pişkin’in 6 ayda bir muayene olması şartıyla serbest bırakılması kararlaştırıldı.
  • Söz konusu mahkeme kararı ise, 8 Ocak 2017 tarihinde, Ulu Cami’yi ziyaret eden bir kadına yönelik ”Bu şekilde dolaşamazsınız, ince giyinmişsiniz, içinizi görüyorum” gibi sözlerle taciz, takip ve ifşa ettiği şikayetiyle başlatılan soruşturma ve “cinsel taciz suçu”ndan açılan davada verilmişti. 
Fatih'te çıkan tartışma sonucu "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" öldürüldü - Resim : 1
  • Kocamustafapaşa Caddesi’ndeki bir iş yerinde çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bıçaklanan Ramazan Böçkün, ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı.
Fatih'te çıkan tartışma sonucu "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" öldürüldü - Resim : 2
  • Sağlık görevlilerince hastaneye kaldırılan Ramazan Böçkün, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Fatih'te çıkan tartışma sonucu "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" öldürüldü - Resim : 3

Diyarbakırlı Ramazan Hoca öldürüldü

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir?

Diyarbakır’da bulunan tarihi Ulu Cami’de yaptığı konuşmalarla tanınan “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul Fatih’te bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Bu gelişmenin ardından Diyarbakırlı Ramazan Hoca hakkındaki araştırmalar da hız kazandı. Peki, Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir?

Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, Fatih’te bıçaklı saldırıda öldürüldü. Polis kaçan saldırganı arıyor. İşte, Diyarbakırlı Ramazan Hoca hakkında bilgiler…

DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCA

Ramazan Pişkin, Diyarbarkır’da bulunan Ulu Cami’de yaptığı konuşmalarla tanınıyordu.

Diyarbakır’ın sevilen simalarından olan Pişkin, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümünde tedavi altına alınmıştı.