Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nesrin Sipahi hayatını kaybetti! Fenerbahçe tarihine geçen Nesrin Sipahi kimdir?

Türk musikisinin unutulmaz isimlerinden

Türk musikisinin unutulmaz isimlerinden biri olan Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi, 89 yaşında vefat etti. Sipahi, ardında yarım yüzyılı aşkın bir müzikal miras ve sevenlerinin kalplerinde derin bir hüzün bıraktı.

Türk müziğinin efsane İsmi Nesrin Sipahi hayatını kaybetti! Fenerbahçe tarihine geçen Nesrin Sipahi kimdir?

Türk müziğinin duayen isimlerinden, devlet sanatçısı Nesrin Sipahi, 89 yaşında geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu aramızdan ayrıldı. Sanatçı Onur Akay tarafından duyurulan bu üzücü haber, müzik dünyasını yasa boğdu.

Sipahi, “Yaşa Fenerbahçe” marşıyla Fenerbahçe taraftarlarının kalbinde özel bir yere sahipti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Şubat ayında düzenlediği ‘Zaferin Rengi’ filminin galasına davet ettiği Sipahi, son kez orada kamuoyu önüne çıkmıştı.

29 Ekim 1934 doğumlu sanatçı, müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başlamış, yeteneği keşfedildikten sonra büyük bestekâr Şerif İçli’den dersler almıştı. 1953 yılında TRT Ankara Radyosu’nda kadrolu sanatçı olarak göreve başlayan Sipahi, Türk müziğinin unutulmaz eserlerine imza attı.

nesrin-sipahi.jpg

‘TARİHE GEÇEN ESERLERİ’

1965 yılında “Kalbimdeki Serseri” isimli müzikal filmde başrol oynadı. 1974’te Fenerbahçe futbol takımıyla birlikte kulübün bilinen ilk marşı olan “Yaşa Fenerbahçe”yi seslendiren Sipahi, Türk müziğine katkılarıyla sayısız ödülün sahibi oldu. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan sanatçı, 2016’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Nesrin Sipahi’nin vefatı, Türk müziğinde derin bir boşluk bıraktı. Sanat camiası ve hayranları, Sipahi’yi müziğe olan tutkusu, zarafeti ve bıraktığı eşsiz eserlerle hatırlayacak.