Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUSA KARADEMİR:SİMPSONLAR VE FÜTÜRİZM…

Simpsonlar ve FütürizmDünyada açık
Simpsonlar yine pes dedirtiyor! Yeni tahminler sosyal medyayı salladı! 2023 sonbaharında savaş çıkacak - Resim: 1

Simpsonlar ve Fütürizm
Dünyada açık olmasa da zımni bir üçüncü dünya savaşı yaşandığı gerçeğini hepimiz biliyoruz. Bir yanda yenidünya düzeninden, dijital dünya düzenine geçişle başlayan, yeni yaşam ve sosyal davranış alışkanları, diğer yanda küresel ısınma ve iklim değişikliği. Aynı şekilde salgın hastalıkların yeniden hortlama olasılığı, doğal afetlerin korkusu, sağlıklı gıdaya ulaşım, gıda güvenliği, lokal savaşlar, göç ve vekalet savaşlarının açtığı küresel terörizm.

Yaşlı dünyamız, doğanın bir parçası olması gerekirken, efendilik taslayan insan eliyle yok oluşa ve felakete doğru süratle sürükleniyor. Bu olumsuz gidişe ancak ve yalnız insan dur diyebilecekken, insan bunu yapmak yerine, kendi sonunu giderek daha da hızlandırıyor.

Simpsonlar yine pes dedirtiyor! Yeni tahminler sosyal medyayı salladı! 2023 sonbaharında savaş çıkacak - Resim: 8

Bu arada dijitalizm, yeni yapay zekalar yarattı. Şimdiler de Dijital Tanrı* dediğimiz yeni güçler ortaya çıkmaya başladı. İnsanlık algı yönetimi/toplum mühendisliği ile bilinçli bir şekilde tektipleştiriliyor. Bazı sinema ve dizi filmler ile çizgi filmler bizlere fütüristik (gelecek bilimi) mesajlar veriyor. Simpsonlar, Black Mirror, Truman Show, Elysium ilk aklımıza gelenler.

Simpsonlar yine pes dedirtiyor! Yeni tahminler sosyal medyayı salladı! 2023 sonbaharında savaş çıkacak - Resim: 9

Simpsonlar en ünlü mesaj kutusu çizgi karakter. 34 yıldır kesintisiz yayında. Bu dizi boyunca neler gördük neler.

Şimdilerde Simpsonlar savaşı konu olarak işliyor. Sanki bu yıl içinde yeni bir savaş çıkacakmış gibi. Bu bir dünya savaşı mı olacak? Rusya-Ukrayna Savaşı, NATO ve AB’den dolayı daha da mı genişleyecek? Türkiye ve İran üzerine oynanan büyük oyunlar yeniden mi sahneye konulacak? Yeni bir Arap Baharı mı sahnelenecek? Yoksa insanlar chiplenecek mi?

Simpsonlar yine pes dedirtiyor! Yeni tahminler sosyal medyayı salladı! 2023 sonbaharında savaş çıkacak - Resim: 20

Gelecek bilimi diye tanımladığımız futirizm, olayları ve olguları okumayı öneriyor. Peki, Batı ülkeleri Türkiye’de sahip oldukları gayrimenkullerini el altından birer birer satıyorlarsa bu ne anlama geliyor?

  • Tanrı kelimesi, Rab, Yaradan, Allah tanımı olarak kullanılmamıştır. Burada Tanrı, güç, otorite, üst akıl manasında kullanılmıştır.