Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftülüğün “Askıda Kitap Projesi” ile okuma alışkanlığı artırılacak

Trabzon Beşikdüzü İlçe Müftülüğü

Trabzon Beşikdüzü İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Askıda Kitap Projesi”ni hayata geçirdi.

Müftülüğün "Askıda Kitap Projesi" ile okuma alışkanlığı artırılacak

Gençlik Merkezi sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği ” Askıda Kitap Projesi” ilgi görüyor.

İlçe Müftüsü İhsan Öz, yaptığı açıklamada, sosyal ve toplumsal sorumluluk gereğince okuma kültürü ve bilincini aşılamak için Askıda Kitap Projesi’ni başlattıklarını söyledi.

Gençlik Merkezi girişinde askı oluşturarak Diyanet Yayınlarından projeye başladıklarını belirten Müftü Öz, “Fırınlarda yapılan askıda ekmek projesi gibi, biz de askıda kitap uygulaması başlatalım’ dedik. Başta öğrencilerimiz olmak üzere 7’den 77’ye herkesin kitap okumasını istiyoruz. Yayınlardan her hafta bir eseri askıya çıkarıp okuma arzusu olanlara ücretsiz hediye olarak vereceğiz.” diye konuştu.

detail-photo-fancybox-0

Müftü Öz, “Seçtikleri kitapları burada da okuyabiliyorlar. Çay ve kahvelerini içerken kitap tercihi yapabiliyorlar.” ifadesini kullandı.

Projenin beklediklerinden daha büyük ilgi gördüğüne işaret eden Öz, “Buraya gelen hiç kimse hiçbir ücret ödemeden beğendiği kitabı seçip alabiliyor. Biz de raflara her hafta farklı bir kitap koyarak insanların hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Askıda Kitap Projesi kapsamındaki kitap alan okuyucular ise projeyi son derece güzel bulduklarını, evlerinde okudukları kitapları da başkalarının faydalanması için getirdiklerini aktardı.