Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Moody’s’ten Merkez Bankası’nın kararı öncesinde çarpıcı faiz tahmini! Türkiye’ye “ortodoks” tavsiyesi

ABD’li kredi derecelendirme kuruluşu

ABD’li kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s faiz beklentisini açıkladı. Yayınlanan raporda politika faizinin mevduat faizi oranına yaklaştırılması durumunda, “Ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politikaya geçiş, tartışmasız bir şekilde kredi notu açısından olumlu olur.” ifadeleri kullanıldı.

Moody’s'ten Merkez Bankası'nın kararı öncesinde çarpıcı faiz tahmini! Türkiye'ye "ortodoks" tavsiyesi

Seçimlerin ardından gözler ekonomide yeni döneme çevrildi.

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Hafize Gaye Erkan’ın ise Merkez Bankası’nın başına getirilmesinin ardından piyasalar Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararını kilitlendi.

Kulislerde Merkez Bankası’nnın büyük bir faiz arttırımına gideceği konuşulurken; ABD merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten de dikkat çeken bir tahmin geldi. 

Moody’s bugün yayınladığı raporda politika faizinin mevduat faizine yakın bir seviyeye çekilmesini beklediklerini açıkladı.

ORTODOKS POLİTİKALAR ENFLASYONA ÇARE OLAMAZ

Bloomberg’in haberine göre söz konusu raporda, “İzlenmesi halinde, ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politikaya geçiş, tartışmasız bir şekilde kredi notu açısından olumlu olur” değerlendirmesinde bulunuldu.

Moody’s yayımladığı raporda, politika faizini hızla vadeye bağlı olarak yüzde 25-30 seviyesinde olan TL mevduat faizlerine yaklaştırmasını beklediklerine yer verirken para politikasını etkin şekilde sıkılaştırmak ve aynı zamanda TCMB’nin enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu vurgulaması için ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağı değerlendirmesi yapıldı.