Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MANEVÎ İKLİMİN HABERCİSİ REGAİP KANDİLİ

“Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet

“Regâib” kelimesi, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Allah’ın, rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’deki pek çok ayette üzerine yemin etmek suretiyle zamanın önemine dikkat çekmiştir. Peygamberimiz Efendimiz de zamanı, kıymeti pek az idrak edilen büyük nimetler arasında zikrederek aynı gerçeğe vurgu yapmıştır. Bu yüzden Rabbimizin bahşettiği eşsiz nimetlerden biri olan zamanımızın her anını en güzel şekilde değerlendirmek son derece önemlidir.

Hayat çok hızlı geçmektedir.
Dün, hatası ve sevabı ile geçmiştir. Geçen günleri geri getirmek mümkün değildir. Gelecek günleri yaşayacağımıza dair hiçbir garantimiz de yoktur. Bugünün değerlendirilmesi ise bizim elimizdedir. Mübarek gün ve gecelerin manevî ikliminden yararlanarak içinde bulunduğumuz zamanın kıymetini bilip, üzerimize düşen kulluk görevlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışmalıyız. Bu mübarek gün ve geceler, kulluğa yeniden bir canlılık ve motivasyon fırsatı sunmaktadır. Kendimizi toparlamak, sorgulamak, bizleri kendimizle yüzleşmek, davranışlarımıza çeki düzen vermek kendimizle iç muhasebemizi yapmamıza vesile olan ve yenilenme ile istikamet üzere hayat inşa etmek için bulunmaz fırsatlardir…

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızın ve bütün İslam aleminin üç aylarını Regaip kandilini tebrik ediyor, tüm Müslümanların birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum.
Kandiliniz mübarek olsun.

Sevgi ve Saygılarımla