Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Avatar photo
Seyithan DELİDUMAN

KAYIT DIŞI PARA ZAPTU RAPT ALTINA ALINMADAN ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINAMAZ!

Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Seyithan Deliduman şunları belirtti: KAYIT DIŞI PARA ZAPTU RAPT ALTINA ALINMADAN ENFLASYON KONTROL ALTINA ALINAMAZ!

Hukuk ve Ekonomi alanındaki görüşleriyle kamuoyu tarafından yakından tanınan Profesör Seyithan Deliduman kayıt dışı para kayıt altına alınmadan enflasyonun düşülemeyeceğini ifade etti.

Prof. Deliduman’a göre, Enflasyonun bir diğer ifadeyle fiyatlardaki sürekli yükselişin en önemli sebebi temel tüketim mallarında fiyat artışlarından ziyade vergiye tabi tutulamayan kayıt dışı paralardır.
Hükümet yetkilileri enflasyonu düşürmek ve devamla kalıcı bir şekilde kontrol altına almak istiyorlarsa öncelikle bu sorunu çözmeleri gerekir.

Son günlerde kamuoyu gündemine meşgul eden fenomenler ve Fatih Terim Fonu gibi konularla ilgili olarak da Deliduman, kamuoyuna yansıyan bu konuların aysbergin sadece görünen yüzü olduğunu ve bunların esas itibari ile kazara ya da hasbelkader ortaya çıktığını, bu tür durumların çok daha fazla olabileceğini ifade etti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ