Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kabak çekirdeğinin faydası kabuğunda çıktı: Çitlemeyin çiğneyin… Günde bir avuç Kabak çekirdeği çiğnemek bakın nelere iyi geliyor

Yıllardır çitleyerek yanlış yapıyormuşuz!

Yıllardır çitleyerek yanlış yapıyormuşuz! Meğer faydası kabuğundaymış! Kabak çekirdeğini günde bir avuç çiğnemek bakın nelere iyi geliyor? İşte kabak çekirdeği kabuğunun faydaları…

Çitlemeyin çiğneyin... Kabak çekirdeğinin faydası kabuğunda çıktı: Günde bir avuç çiğnemek bakın nelere iyi geliyor?

Kabak çekirdeğinin oldukça faydalı olduğu söylenirken, aslında bahsedilen kabuğuymuş. Uzmanlar şifa deposu olarak nitelendirdiği çekirdeği çitlemeyin, çiğneyin uyarısında bulunuyor. Vitamini kabuğunda dedikleri bu olsa gerek.

VİTAMİNİ KABUĞUNDA

Kabak çekirdeği çitenlere uzmanlardan uyarı geldi. Faydalarını duyduktan sonra kabuklarını çöpe atmak yerine çiğneyeceksiniz. Kabak çekirdeğinde bol miktarda bulunan demir, selenyum, magnezyum ve çinko gibi minerallerin içinden çok kabuğunda olduğu ortaya çıktı. Özellikle çinko bakımından zengin olması prostat büyümesini engellemekte büyük bir önem taşıyor.

ud6ca29968b88494ea0403ad53f5b47a6n.webp

KABUĞUNU YİYENLER MUTLU OLUYOR

Kabak çekirdeğinin faydalı olması için çitlemekten çok kabuğunu tüketmek gerekiyor. Kabak çekirdeği içerisinde bulunan triptofan adlı madde sayesinde mutluluk hormonu serotonin üretimi kolaylaştırır. Serotonin salgılanan bir insanda uyku hormonu olan melatonin de üretimi sağlıklı yaşanır ve uyku sorunu ortadan kalkabilir.

SAÇ DÖKÜLMELERİNİ ENGELLER

Kabak çekirdeğinin kabuğunda bulunan fitosteroller sebebiyle, kötü kolestrol seviyesi düşer ve damar sertliğine karşı korur. Damarların esnekliğini artırarak saç dökülmelerine karşı koyar. Fakat, her üründe olduğu gibi kabak çekirdeği kabuğunu da fazla tüketmemeniz gerekir. Günde en fazla bir avuç çiğ bir şekilde tüketmeniz yeterli olacaktır. Aksi halde fazla tüketimi kiloya sebebiyet verebilir.