Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İkinci el araç sahiplerine duyuruldu! Hem iyi hem de kötü haber var

İkinci el aracı olanları

İkinci el aracı olanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Araç sektöründeki hızlı artış sıfır ve ikinci el araçları olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Konuya ilişkin Sektör Temsilcisi tarafından ikinci el araç sahiplerine hem iyi hem de kötü haber verildi.

İkinci el araç sahiplerine duyuruldu! Hem iyi hem de kötü haber var

Vatandaşları zorlayan yüksek araç fiyatları cep yakmaya devam ediyor. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel alınacak olan tedbirlerle birlikte sıfır araçların gerçek değerlerine ulaşacağı ve artık al satçıların da piyasadan çekileceğini belirtti. İşte detaylar

CİDDİ OLARAK ARTTI

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Son 2 yılda otomobil, artık bir ihtiyaç maddesi yerine yatırım aracı olarak kullanılıyor. Bu durum, sektörde spekülatif alım satımı ciddi oranda artırmış durumda”

ARAÇLAR SON 2 YILDA YATIRIM ARACINA DÖNDÜ

Ertemel, yaptığı açıklamasının devamında bireysel satışlarla ilgili önerilerini şu şekilde sıraladı:

“Yeni bakanımızla yaptığımız son görüşmede otomotiv sektörüyle ilgili çözüm önerilerimizi ilettik. Burada en önemli sorun, otomobilin son 2 yılda bir ihtiyaç maddesi gibi değil, yatırım aracı olarak kullanılması. Bu durum, spekülatif alım satımı ciddi oranda artırmış durumda. Önerimiz, otomotiv satıcılarından çok bireysel olarak yapılan satışlara odaklanılması yönünde. Bu konuda Ticaret Bakanlığı’na ilettik”

BÜYÜK CEZALAR GELİYOR

Bakanlık, konuya ilişkin aldığı son kararla birlikte ciddi adımların atacağını göstermiş oldu. İnternet üzerinden yapılan satışlarda artık 0 araç fiyatının üzerine çıkılamayacak. Konuya ilişkin bütün bilgilerin toplanacağı ve çeşitli süzgeçten geçirildikten sonra cezai yaptırımların geleceğini belirtti. Araçların bu şekilde gerçek değerine ulaşması beklenirken, vatandaşların araç alma konusunda biraz daha rahatlamasının beklendiği ifade edildi.