Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbrahim Uslu liderimiz diyen Cübbeli Ahmet’e İsmailağa’dan ‘Ahmed Fikri Doğan’ cevabı geldi!

yeni liderimiz “İbrahim Uslu”dur

yeni liderimiz “İbrahim Uslu”dur diyen Cübbeli Ahmet; İsmailağa Cemaati de yeni liderimiz ‘Ahmed Fikri Doğan’dır dedi.

İsmailağa Cemaati’nin şeyhi Hasan Kılıç’ın vefatının ardından kimin liderlik yapacağı merak ediliyordu. Cübbeli Ahmet Hoca’nın YouTube kanalından yapılan açıklamaya göre cemaatin şeyhliğine Denizli vekili İbrahim Uslu ilan edildi.

Hüseyin Avni, Mustafa Özşimşekler ve Emre Altınkum ile birlikte kimin emrine tâbi olduklarını YouTube hesabından duyuran Cübbeli Ahmet Hoca, açıklamada, “Onu başımıza emir seçtiğimize dair arzuhalde bulunduk. Kendisi istihare yaptı, bunun neticesinde kabul buyurdular” dedi.

İsmailağa cemaatinde “şeyh” Hasan Kılıç’ın ölümünün ardından yeni liderin kim olacağı sorusu gündem oldu.  İsmailağa’dan henüz buna dair bir açıklama gelmezken cemaatten “ihraç” edilen Ahmet Mahmut Ünlü öncülük ettiği bir grup harekete geçti. 

Kılıç’ın henüz ölümünün üzerinden 24 saat geçmeden Ünlü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre “şeyh”lik koltuğuna cemaatin Denizli “vekil”i İbrahim Uslu getirildi.

Ünlü yaptığı açıklamada, “Onu başımıza emir seçtiğimize dair arzuhalde bulunduk. Kendisi istihare yaptı, bunun neticesinde kabul buyurdular” dedi.

“KERVAN YÜRÜYECEK, KABUL BUYURDUM”

Ünlü’nün paylaştığı videoya göre, İbrahim Uslu kendisine iletilen bu “görev” isteğini kabul ettiğini belirtirken şu ifadeleri kullanıyor:

“Tabi ki bu kervan yürüyecek. Bu kervanın bir başı olması elbette lazım. Şu şeyi çok okurdu Efendi Hazretleri, nasıldı o. Bir kervanın başını çeken biri lazım. Onun için elbette bu kapı da devam edecek. Rabbim sizleri beyhudar eylesin. Her ne kadar ağır da olsa bu vazifeyi kabullendim. İhvanın birlik ve beraberliği için kabullendim. Kabul buyurdum. Çok arzu ederdim.

Hasan Abiyle beraber okuduk. Hasan Abi çok kıymetli bir insandı. Makamına erişti inşallah. Şundan emi olun ki nefesimizin sonuna kadar bu kapıda hizmet edeceğiz.”

Ahmet Mahmut Ünlü’nün öncülük ettiği bu gelişmeye karşılık İsmailağa cemaati yönetiminin nasıl bir yanıt vereceği merak ediliyor.

‘Cübbeli Ahmet’, Hasan Kılıç’ın cenazesinden önce yeni ‘şeyh’i ilan etti: Onu başımıza emir seçtik

İsmailağa cemaatinin “lideri”i Hasan Kılıç’ın ölümünden sonra Ahmet Mahmut Ünlü öncülüğünde toplanan bir grup hoca, kendilerine yeni ‘Emir’ olarak ‘İbrahim Uslu’ hocayı seçti.

Mahmud Ustaosmanoğlu’nun ardından alevlenen post kavgası Cübbeli Ahmet’in İsmailağa cemaatinden atılmasıyla sonuçlanmıştı. Mevcut Şeyh Hasan Kılıç’ın da vefat etmesi tarikatta yeni lider kim olacak sorusunu gündeme getirdi. Kılıç’ın ölümünün ardından Erenler Vakfı’nın da başkanlığını yapan Ustaosmanoğlu’nun damadı Mahmud Eren başa geçebilir. Ancak Eren’in yaşının genç olması dolayısıyla İsmailağa İstişare Heyeti yaşça ve konum olarak daha kıdemli bir ismi örneğin Ahmet Ustaosmanoğlu, Salih Topçu, Ahmed Fikri Doğan ya da Ramazan İlhan gibi bir hoca “muayyen Şeyh” olarak seçebilir. Cübbeli Ahmet ise İsmailağa İstişare Heyeti’nden önce davranarak kendi Şeyhini ilan etti. Cübbeli, kendi YouTube kanalında sabah saatlerinde yayınladığı bir videoda Mahmud Ustaosmanoğlu’nun Şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile bağlantılı olduğu belirtilen İbrahim Hocayı şeyh ilan etti. Hasan Kılıç’ın cenazesinde, İsmailağa Cemaati tarafından “Camiamızın başında Ahmed Fikri Doğan Hocamız olacaktır” açıklaması yapıldı.